Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksebryst i peberrodssauce

Oksebryst i peberrodssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksebryst i peberrodssauce, billede 4 Oksebryst i peberrodssauce, billede 1 Oksebryst i peberrodssauce, billede 2 Oksebryst i peberrodssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksebryst
 vand
 
 Sauce:
1 bægerreven peberrod
2 dl.mælk
1 dl.væde fra kogning af brystet
20 g.hvedemel
20 g.smør
 salt
 peber
400 g.kartofler
 
Opskrift:
Sæt oksebrystet over i koldt vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 80-90 minutter. Har du nogle grøntsagsrester kan disse tilføjes og koges med i bouillonen.

Kartoflerne koges møre i suppen.

Brystet tages op og bouillonen sigtes. Lav en smørbolle, tilsæt bouillon under omrøring. Tilsæt mælk til saucen har fået en jævn konsistens. Smag til med salt, peber og peberrod.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (35 stemmer)

Opskriften er vist 101346 gange,
og udskrevet 2838 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bent Thykjør  -  2017-09-22 10:15:43
Kejser-Teller det laves på samme måde, men med en væsentlig forskel. Der ingen sovs til, men en sauce af fonen. Kødet er kogt så mørt at man kan sutte det i sig, deraf kommer navnet Kejser-teller. Det var fordi Kejser Frans Joseph af Østrig Ungarn havde ingen tænder i munde da han blev ældre, den ret blev serveret ret ofte og der var kogte gulerødder samt porer til. Alt var Gekogt Smyr ja selv potatisner var smyr gekogt

Manne Bæk  -  2015-08-04 13:00:42
Kan huske min farmor tilberedte denne ret, har ikke fået det i lang tid så nu skal det være, har dog investeret i kalvebryst, det mener jeg dog kun den bliver bedre af. Tak for gode opskrifter.

Hans  -  2012-09-19 16:43:59
Husk, peberrod må først tilsættes når sovsen er taget af komfuret, hvis peberroden koger med bliver den bitter, og sovsen bliver kun bedre, hvis den også smages til med sukker og eddike, medens den koger op.

pernille  -  2012-03-16 13:40:23
hvilke grønsager passer til

hundmad  -  2011-07-02 16:36:51
Fedt med noget godt Gl. dags mad. Det elsker jeg sgu noget mere aaf det så man kan leve livet som dansker.

  -  2010-05-31 18:53:46
jeg plejer godt nok at smage sovsen til med eddike og sukker (sursød sovs) og så putte peberrod i.. uhh det er godt

Anni  -  2009-12-29 11:09:20
Dejlig opskrift... Men jeg husker min mor brugte eddike. Det var en sur sød sovs. Ellers dejlig mad

  -  2009-01-26 16:25:43
dette opskrift er som jeg huske fra midt barndom.Og oksebryst er faktisk et sjælendt spise da di unge kun spise pasta.