Toscansk tværreb med bagt polenta

Toscansk tværreb med bagt polenta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 oksetværreb i MesterMørt på ca. 2 kg
 
 groft salt
 friskkværnet peber
3 fedhvidløg
2 løg
4 gulerødder
4 stilkebladselleri
6 tørrede chili
3 kvisterosmarin
2 ds.Bon Appetit hakkede
 tomater
1 flaskerødvin
 persille eller Rucolasalat
 
 Bagt polenta:
125 g.majsgryn
5 dl.vand
2 dl.piskefløde
3 æg
50 g.reven parmesan
1 tsk.salt
 
 Tilbehør:
 Pane di matera
 
Opskrift:
Rids tværrebet, og krydr det med salt og peber. Snit hvidløg, løg, gulerod og bladselleri i små stykker, og læg det i et stort ovnfast fad sammen med chili, rosmarin og tomat. Læg tværrebet oven på urterne, og hæld rødvin over. Steg tværrebet 1 1/2 time i ovnen ved 175°C, dryp jævnligt med skyen. Vend tværrebet, og steg i endnu 11/2-2 timer, og dryp stadig jævnligt med skyen. Kom majsgrynene i kogende vand, og lad det koge ca. 10 minutter for svag varme under omrøring. Pisk fløde og æg sammen, og rør det i den afkølede grød sammen med reven parmesan og salt. Kom majsgrøden i et smurt ovnfast fad, og bag det i ovnen ved 175°C ca. 40 minutter. Skum skyen fra tværrebet for fedt, fjern chili og rosmarin, og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver, skær evt. noget af fedtet fra og hæld saucen over. Drys med hakket persille eller rucola og server bagt polenta samt brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 32572 gange,
og udskrevet 1113 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-09 21:53:12
Overraskende god opskrift :-) Den bagte polenta hæver op som en soufflé, Kødet er mørt og godt, og grøntsagerne smager himmelsk. Kan anbefales!