Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tværreb med ingefærsauce og bagte laurbærkartofler

Tværreb med ingefærsauce og bagte laurbærkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okse Long Ribs

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.tværreb skåret som long ribs (få slagteren til at skære dem)
 
 salt
 peber
500 g.selleri
1250 g.mellemstore kartofler
1 spsk.olivenolie
12 laurbærblade
50 g.grisk ingefær
1 appelsin
25 g.sukker
2 spsk.eddike
1 dl.rødvin
2 spsk.maizena
 


Opskrift:

Tænd ovnen på 250 grader.

Krydr kødet med salt og peber og brun det i et ildfast fad. Når kødet er brunt efter ca. 20 minutter tilsættes vand, så det er halvt dækket og fadet lukkes med låg eller sølvfolie. Skru varmen ned på 175 grader. Efter 1 times tid vendes kødet. Efter yderligere 1 time tilsættes små terninger af knoldselleri, og det hele steger videre i ovnen.

Vask kartoflerne og skær dem i halve på langs. Pensl overfladen med olie og krydr med salt og peber. Læg et laurbærblad mellem to halve kartofler (så det ser ud som en hel – det gøres ved alle kartoflerne) og bag dem i ovnen (ved siden af eller på en plade under tværrebet) i 50-60 minutter. Kartoflerne skal ikke pakkes i folie.

Når kødet er mørt efter ca. 3 timer i alt, tages det ud af ovnen. Hæld saucen fra fadet gennem en si ned i en gryde. Hold kødet og sellerien varmt i det ildfaste fad for svag varme i ovnen.

Skum fedtet af saucen med en øse. Hæld sukker i en tykbundet gryde, tænd for varmen og lad sukkeret blive til karamel under omrøring. Skræl ingefær. Tilsæt karamelmassen i gryden, frisk revet ingefær og saft af appelsin, varm det igennem og tilsæt så eddike. Jævn saucen med maizena udrørt i lidt rødvin eller koldt vand. Kog saucen igennem i tre minutter. Smag til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i det ildfaste fad.

Server retten i fadet og giv de bagte laurbærkartofler til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5997 gange,
og udskrevet 151 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu