Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprængt tværreb med grønlangkål og kartofler

Sprængt tværreb med grønlangkål og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.Tværreb
 
 Lage:
300 g.salt
30 g.sukker
15 enebær
3 laurbærblade
1.5 l.vand
 
750 g.frisk grønkål eller 500 g. frossen
1000 g.kartofler
1 spsk.smør
3 spsk.hvedemel
5 dl.letmælk
 salt
 peber
0.5 citron
0.5 muskatnød
 
4 skivergroft rugbrød
 evt.Dijonsennep
 


Opskrift:

Saltlage:
Kog alle ingredienser til lagen sammen i en gryde, så salt og sukker er opløst. Afkøl saltlagen og hæld den over tværrebet i et dybt fad eller gryde. Lad kødet være dækket af saltlagen og stil gryden/fadet i køleskabet i to døgn.

Efter to døgn tages tværrebet op, kommes i en ren gryde og koges mørt i nyt rent vand i ca. 2½ time.

Rib grønkålen og blancher den i en gryde med kogende vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Tag bladene op med en hulske og hak grønkålen med en stor kniv.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 2x2 cm., kog dem i vandet fra kålen i 5 minutter.

Smelt fedtstof i en rummelig tykbundet gryde. Pisk mel i og tilsæt mælk gradvis og under omrøring. Lad saucen koge i et par minutter, hvis den er for tyk spædes med lidt mere mælk. Tilsæt blancheret, hakket grønkål og de kogte kartoffeltern og lad dem koge møre i ca. 10 minutter i saucen. Rør jævnligt. Riv citronskal og pres citronen. Smag retten til med salt, peber, reven muskatnød, citronskal og –saft.

Skær benene fra kødet og skær det i skiver. Server grønlangkål/kartoffel-blandingen til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 16544 gange,
og udskrevet 293 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-11-21 12:41:16
Rigtig godt alternativ til gængse metode med kogning sovs og kartofler. Er der noget af den stuvede kartoffel-grønkål til overs så prøv at lave gratin til resten af kødet næste dag.