Tyksteg med krølfedt

Tyksteg med krølfedt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.okse/kalvetyksteg
 salt
 peber
 
 Rabarber-chutney:
2 dl.hvidvinseddike
200 g.sukker
1 løg
1 spsk.salt
500 g.rabarber (evt. fra fryseren)
1 æble
1 dl.rosiner
1 tsk.sennepspulver
1 dryscayennepeber
 evt.lidt kartoffelmel
 
 Skysauce:
10 dl.brun oksefond
25 g.smør
2 spsk.Madagaskarpeber (syltede grønne pebre)
5 spsk.hvedemel
 evt.lidt citronsaft
 
 Grøntsager:
2000 g.blandede årstidens grøntsager (f.eks. gulerødder selleri porrer løg eller andet)
2500 g.kartofler
 
Opskrift:
Tilberedning af kødet:
Tænd først ovnen på 250 grader. Rids så fedtet på stegen i rudemønster. Sæt stegen i et ildfast fad eller i en bradepande, krydr med salt og peber og brun stegen i ovnen i ca. 20 minutter.

Skru så ned og lad stegen stege videre i ca. 1 1/2 time ved 150 grader. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60-68 grader når stegen er færdigstegt. Når stegen tages ud af ovnen skal den hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den - på tværs af kødtrådene.

Tilberedning af rabarber-chutney:
Pil og hak løget. Sæt en gryde over og kog i den en lage af eddike, sukker og salt samt det hakkede løg. Skyl rabarberne og skær dem i stykker á 1 cm. Skræl æblet og skær det ud i terninger på ca. 1 x 1 cm. Kom så rabarber- og æblestykker ned i lagen sammen med rosiner og sennepspulver.

Lad det hele koge videre i 3 minutter og smag så evt. til med et drys cayennepeber. Er chutneyen lidt for tynd kan den jævnes med lidt kartoffelmel. Chutneyen serveres kold, og har godt af at stå - så lav den evt. dagen før.

Tilberedning af skysauce:
Kog oksefonden igennem i en gryde - er den for tynd kan den koges længere, så bliver den både tykkere og smager kraftigere. I en anden gryde smeltes smørret, peberkornene kommes i og varmes let, hvorefter der drysses mel i lidt efter lidt under omrøring.

Tilsæt oksefonden gradvist - mens der stadig røres. Lad saucen koge igennem i 5 minutter, hvorefter saucen smages til med salt, citronsaft og evt. lidt mere peber.

Servering:
Servér skiver af okse/kalvetyksteg med kogte grøntsager og kartofler. Giv varm sauce og kold rabarber-chutney til.





karakterer:
Opskriften er vist 21561 gange,
og udskrevet 541 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu