Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Koldt, sprængt okse/kalve-spidsbryst med grøntsager og flødepeberod

Koldt, sprængt okse/kalve-spidsbryst med grøntsager og flødepeberod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.let sprængt okse/kalve-spidsbryst
2 laurbærblade
10 hvide peberkorn
3 kvistetimian
1 gulerod
1 løg
0.25 rodselleri
1 blomkålshoved
2 porrer
250 g.broccoli
1 spsk.olivenolie
0.5 spsk.balsamico (el. anden god kryddereddike)
 salt
 peber
 
 Flødepeberrod:
1 lille stykke frisk peberrod (ca.75 g)
1 dl.piskefløde
1-2 spsk.frisk citronsaft
 
 Anden tilbehør:
 groft brød
 
Opskrift:
kogning af spidsbrystet:
Spidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Tilsæt krydderier gulerod, løg og rodselleri. Spidsbrystet koger i ca. 3 timer, indtil det er mørt.

Spidsbrystet tages op, lagen sies og hældes over kødet, hvorefter kød og lage afkøles f.eks. i koldt vandbad.

Tilberedning af grøntsager:
Grøntsagerne skylles. En gryde med vand tilsat lidt salt og 1 spsk olie sættes over. Porrer skæres i stykker på 6 cm og blomkål og brocoli deles i buketter. Når vandet koger, kommes grøntsagerne i og koger ca. 5 min til de er møre, men stadig sprøde. Tag dem op med en hulske og dryp med lidt balsamico-eddike.

Tilberedning af flødepeberrod:
Skræl og riv peberrod fint. Pisk fløden til skum og smag den til med peberod, citron, salt og peber.

Servering:
Skær det kolde, sprængte spidsbryst i pæne skiver og anret dem på et fad sammen med grøntsagerne. Flødepeberroden kommes i en skål og serveres til sammen med groft brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 13594 gange,
og udskrevet 261 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu