Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Lammegryde med kvæder

Lammegryde med kvæder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.lammebov uden ben
1 stort hakket løg
2 fedhakket hvidløg
1-2 hakket syltet ingefær
1 citron
1 spsk.olie
2.5 dl.tør hvidvin
300 g.kvæde
2 dl.fløde
 salt
2 tsk.sennepspulver
0.5 tsk.kanel
 cayennepeber
 


Opskrift:

Kødet duppes tørt og fedt og sener fjernes. Det skæres i ca. 3 cm. store stykker.

Citronen vaskes i varmt vand og tørres. Et stykke skal på ca. 4 cm. skrælles ganske tyndt af og skæres i millimetertynde strimler. Saften presses af citronen og stilles til side.

Olien ophedes i en pande og kødet brunes heri lidt ad gangen ved middel til svag varme, det vendes på panden så det kan blive brunet på alle sider.

Stykkerne tages op, lægges i en si, som er placeret over en skål, for at kødsaften kan opsamles. Løg og hvidløg svitses i olien til de er glasagtige. Kød og kødsaft hældes i panden igen og tilsættes citronsaft og hvidvin salt og peber stegeskyen løsner sig fra bunden. Ingefær og citronskal tilsættes. Kødet steger cidere 1 time ved svag varme under låg.

Kvæderne deles i kvarte, skrælles, skylles, kernehuset fjernes og de deles i ca. 1 cm tykke både. Kvædestykkerne lægges ned til kødet og alt småsteger videre under låg i ½ time. Derefter tages kødet og kvæderne op og holdes varme.

Flødes hældes i skyen og den koger ved kraftig varme ind til det halve. Saucen smages til med salt og krydderier og hældes over kødet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6857 gange,
og udskrevet 210 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu