Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vagtel farseret med morkler, serveret med svampe og portvinsfløde

Vagtel farseret med morkler, serveret med svampe og portvinsfløde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : HønseFugle - Vagtel - Vagtler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 udbenede vagtler
60 g.morkler
100 g.vildtfugle kød
1 æggehvide
1-1.5 dl.piskefløde
 
 Garniture:
4 bagekartofler
400 g.bl. rodfrugter (gulerod pastinak persillerod)
100 g.tragtkantareller el. lignende
 lidtråsyltede brombær
 timian
 hvidløg
 kørvel
 bredbladet persille
 
 Sauce:
2.5 dl.vildtfond
1 dl.portvin (rød)
1 dl.piskefløde
 


Opskrift:

De 4 udbenede vagtler soigneres, knysten hugges af låret og de ligges enkeltvis på et stykke smurt folie. Vildtfugle kød hakkes og køres sejt med lidt salt på blenderen, æggehviden tilsættes, og derefter fløden lidt efter lidt. Smages til med salt + peber. Morklerne renses og hakkes fint og vendes i farsen som fordeles på de 4 vagtler. Vagtlerne "lukkes", og folien strammes til en "nytårsknallert". Bagekartoflerne udstikkes med et rør så man får 4 cylindre og de bages så i olie med timiankviste og et par fede hvidløg. Kartoflerne skal dækkes af olien. Rodfrugterne skrælles og skæres i fine tern. Brombærrene råsyltes med lidt sukker. Vildtfonden koges sammen med portvin og fløde.

Rodfrugterne sauteres af på en pande sammen med de rensede tragtkantareller krydres med salt og peber og finthakket persille. Vagtlen bages 7-8 min i ovnen på 180 grader og hviler derefter et par minutter i folien, hvorefter den pakkes ud og vendes på en hed pande til den er sprød.

Anretning:
Rodfrugter og kantareller samles i en cirkel på midten af tallerkenen, kartoflen stilles bagved og vagtlen deles en gang parallelt med lårene og sættes på rodfrugterne. Saucen trækkes nænsomt rundt om og der pyntes med lidt råsyltede brombær rundt i kanten og en krydderurtesalat på toppen af kartoflen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9326 gange,
og udskrevet 147 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu