Vagtler i æbler

Vagtler i æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Vagtler

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
4 vagtler
4 store æbler
 salt
 peber
50 g.rosiner
5 cl.calvados
1 dl.sauterne vin
2 dl.hønsefond
75 g.smør
 lidtcitronsaft
 
Opskrift:
Læg rosinerne i blød i calvados. Skær rygbenet af vagtlerne og fjern ribbenene men lad brystbenet side. Tør fuglene rene for blod og fjern lungerester og andre urenheder. Krydder godt med salt og peber.

Udhul æblerne til 1 cm tykkelse. Fyld lidt rosiner i æblerne og pres forsigtigt en vagtel ned i hvert æble, benene opad. Stænk evt. med lidt calvados.

Stil æblerne i et smurt ildfast fad og kom sauterne vin, hønsefond og resten af rosinerne ved. Steges i ovnen 30 min ved 190 grader. Si skyen i en gryde og monter den med koldt smør. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Serveres med butterdejs indbagte kogte kartoffelskiver krydret med trøffelolie, salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 12430 gange,
og udskrevet 227 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-05-17 20:43:39
hvor kan man købe vagtler hvede i århus