Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gås

Gås, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gæs - Gås hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Gås, billede 4 Gås, billede 1 Gås, billede 2 Gås, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4-5 kg.gås
250 g.svesker uden sten
5-6 skrællede æbler skåret i både (gerne Belle de Boskoop)
 
 Suppe til sky:
25-50 g.margarine
 indmad fra gåsen
 hals
 vingespidser
1 løg
1 gulerod
2 stilkebladselleri
5 dl.vand
 salt
 
 Sauce:
7.5 dl.sky fra stegning og suppe
3 spsk.hvedemel
 kulør
 


Opskrift:

Tø gåsen op i køleskab 3-3½ døgn. Tag indmadsposen og fedtflommen ud. Skær fedtkirtlerne af gumpen, eller skær den helt af og brug den til skyen. Skær vingespidserne af. Tør fuglen ind og udvendig med køkkenrulle, og gnid den ind og udvendig med salt. Fyld den med svesker og æblebåde og sy den til med bomuldsgarn, eller luk med kødnåle.

Læg gåsen med brystet nedad på risten over bradepanden. Steg den i ovnen på nederste rille ved 160 grader C. alm. ovn i 4½-5 timer. Vend fuglen efter halvdelen af stegetiden. Hæld evt. afsmeltet fedtstof fra, og kom nyt vand i bradepanden, når fuglen vendes.

Tilbered suppe til sky, mens fuglen steger. Smelt margarinen i en gryde. Brun hals, vingespidser, indmad og evt. gumpen uden fedtkirtler. Kom løg i sammen med gulerod og bladselleri, og svits grøntsagerne med til sidst. Tilsæt vand, salt og peber. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme 1-1½ time.

Si suppen, skum den for fedt og gem den til saucen. Hæld skyen fra gåsen når den er stegt. Skrue ovnen op til 250 grader C. alm. ovn og efterbrun med åben ventil i 20-25 min. Si skyen og skum fedtet af. Kom skyen fra bradepanden og suppen i en gryde og jævn med melet. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Lad gåsen trække i slukket ovn med åben ovnlåge, så er den lettere at skære ud.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (33 stemmer)

Opskriften er vist 56088 gange,
og udskrevet 2911 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-12-13 10:36:32
Kornelia - Hvorlænge skal den trække i ovnen?


hugatigabugar  -  0000-00-00 00:00:00
man kan bruge fedtet fra halsen istedet for magarine


Vipse  -  0000-00-00 00:00:00
Steg og parter den dagen før , sprayes med hvidvin et par gange under stegning men ikke den sidste time ,bladselleri kan undlades.


Nina  -  0000-00-00 00:00:00
Put hvidvin i en blomsterforstøver og sprøjt det på gåsen mens den steger. Stop en times tid før den er færdig.