Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ovnstegt and - Andesteg i ovn

Ovnstegt and - Andesteg i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Ovnstegt and - Andesteg i ovn, billede 4 Ovnstegt and - Andesteg i ovn, billede 1 Ovnstegt and - Andesteg i ovn, billede 2 Ovnstegt and - Andesteg i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.and
125 g.svesker uden sten
3 skrællede æbler skåret i både (gerne Belle de Boskoop)
 
 Suppe til sky:
25 g.margarine
 hals
 indmad fra anden
 vingespidser
1 løg
1 gulerod
1 stilkbladselleri
5 dl.vand
 salt
 
 Sauce:
5 dl.sky fra stegning og suppe
2 spsk.hvedemel
 kulør
 


Opskrift:

Tø anden op i køleskab 2-3 døgn. Tag indmadsposen og fedtflommen ud. Skær fedtkirtlerne af gumpen, eller skær den helt af og brug den til skyen. Skær vingespidserne af.

Tør fuglen ind og udvendig med køkkenrulle. Gnid den ind og udvendig med salt og peber. Fyld den med svesker og æblebåde. Sy fuglen til med bomuldsgarn eller luk med kødnåle.

Læg den med brystet nedad på risten over bradepanden og hæld 3-4 dl. vand ved. Steg den i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i 3-3½ timer. Vend fuglen efter halvdelen af stegetiden.

Hæld evt. afsmeltet fedt fra og kom nyt vand i bradepanden, når fuglen vendes. Tilbered suppe til sky, mens fuglen steger.

Smelt margarinen i en gryde. Brun indmad, hals, vingespidser og evt. gumpen uden fedtkirtler. Kom løg, gulerod og bladselleri ved og svits det med til sidst. Tilsæt vand, salt og peber. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme 1-1½ time.

Si suppen, skum den for fedt og gem den til saucen.

Hæld skyen fra anden, når den er stegt. Skrue ovnen op til 250 grader C. alm. ovn og efterbrun med åben ventil i 10-15 min. Si skyen og skum fedtet fra. Kom skyen fra bradepanden og suppen i en gryde, giv den et opkog og jævn med melet. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Lad anden trække i slukket ovn med åben ovnlåge, så er den lettere at skære ud.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (50 stemmer)

Opskriften er vist 68399 gange,
og udskrevet 2495 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nadia  -  2008-08-05 22:36:25
Super dejlig opskrift, men lad være med at servere grønne bønner til...


  -  2008-03-21 21:17:52
Fantastisk opskrift! Jeg skulle servere and for 4 mennesker, og denne opskrift var simpelthen fabelagtig, jeg laved dog lidt om på supppen til saucen. Brugte ingen svesker i anden, kun æbler og løg. Til fongen brugte jeg løg, æble, gulderod og en smule rosiner, en lille kvist timian, kørvel samt selleri. Nam nam


Petrine  -  2008-03-04 18:14:11
rigtig god and !! :P men jeg tog ikke svesker eller æbler i den! :) det smagte den altså også rigtig godt af :) har givet den 10 i karakter!! :O


Johan  -  0000-00-00 00:00:00
Simpelten den bedste and nogensinde