Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brunkål uden sukker

Brunkål uden sukker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :




Ingredienser:
2000 g.hvidkål
1500 g.bacon
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kålen snittes fint på. Bacon skæres i ½ cm. tykke skiver og brunes i en stor gryde. Tages op af gryden efterhånden. Når alt bacon er brunet, kommes den fintsnittede kål i gryden og brunes lidt efter lidt, til den falder sammen.

Når kålen er vendt i fedtet fra flæsket, tilsættes flæskeskiverne igen. Det er ikke nødvendigt at tilsætte væske, da der kommer nok fra kål og flæsk. Retten mørner under låg 2-3 timer. Når alt er mørt smages til med salt og peber. Der kan evt. tilsættes lidt kulør, hvis kålen ikke er brun nok.

Tips:

Serveres med groft brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (33 stemmer)

Opskriften er vist 29554 gange,
og udskrevet 591 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-01-26 09:40:03
Brunkål: er sukkerglaseret/karameliseret kål! ikke svitset/branket kål med eller uden sovsekulør. Smelt ca 50 g sukker til det er gyldent, tilsæt ca 50 g flydende becel eller andet fedtstof, tilsæt 4 spsk sukrin gold. Vend fintsnittet kål af et mellemstort hvidkålshoved heri indtil kålen afgiver væske. Læg medister, baconsnitte og evt. et stykke svinekam heri så det bliver pakket ind i kålen. Lad det hele simre under låg i 3-4 timer. Vend det hele undervejs. Smag til med salt og peber. Server med almindelige kartøfler eller rugbrød til. Der er rigeligt til 6 personer. Det meste af sukkeret er i væsken så spar på den hilsen en langelænder


Heidi Andreasen   -  2017-11-12 19:00:39
Lige nøjagtigt sådan laves brunkål , manglen på sukker har inget at gøre med diabetet uden smag . SÅDAN


grmicha  -  2015-12-20 16:05:21
Ja sådan skal brunkål laves, og det er ikke fordi jeg er diabetiker, for det er jeg ikke, men sådan lavede min mormor altid brunkål og den blev altid brun uden sukker og kulør.


Heidi  -  2015-12-03 19:06:19
Det er precis sådan brunkål ska väre UDEN sukker


mig  -  2014-08-12 11:08:11
Der skal vist stå 2oo g hvidkål og 150 g bacon .


Holger  -  2013-07-24 16:34:55
opbags hvid sovs til brunkål - jøsses ? D


Oliver  -  2012-02-01 14:33:27
Man behøver jo ikke at bruge a l t fedtet, tag noget fra inden kålen brunes. Serveres iøvrigt med kartofler og en opbagt hvid sovs. SÅDAN skal brunkål være. Det er mums for mænd.


gismo  -  2009-09-21 12:00:24
hvad i alverden er der i vejen med bacon. svinekam og især honning har da slet intet med brunkål.


Erfaren diabetiker  -  2008-10-20 19:54:06
Godt nok er der ingen sukker i denne opskrift; men hvis du er diabetiker, bør du ikke spise den pga. det høje fedtindhold. Faktisk er fedt langt farligere for diabetikere end sukker. Hvis man udskifter bacon med hamburgryg, bibeholder man den røgede smag og undgår alt fedtet. I øvrigt er den lille mængde sukker, som man normalt bruger i brunkål, helt OK for en diabetiker.


bfj  -  2007-01-23 12:35:13
hvis kålen koger med sødestof sammen med svinemørbrad og brunes med kulør spares der også fedt


Kuhrt  -  0000-00-00 00:00:00
Brug et stykke magert svinekam og lidt honning,bacon har jo ikke noget med brunkål at gøre


woodman  -  0000-00-00 00:00:00
tag et eller to store løg og stik 10 hele tørrede nelliker i hver det giver en mere "gammeldags " smag