Newzealandsk lammepie

Newzealandsk lammepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : New Zealand

New ZealandIndsendt :


Newzealandsk lammepie, billede 4 Newzealandsk lammepie, billede 1 Newzealandsk lammepie, billede 2 Newzealandsk lammepie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 storeløg
2 fedhvidløg
25 g.olie
 
1 kg.lammekød i tern
3 tsk.hvedemel
 
6 dl.vand
1 tsk.salt
0.25 tsk.peber
1 tsk.rosmarin
2 gulerødder
 
3 pladerbutterdej
1 æg
 
Opskrift:
Svits hakket løg og presset hvidløg i fedtstoffet i en gryde til løgene er klare. Tilsæt kødet i tern 1x1 cm. og steg det til det er brunt. Fordel melet over og rør rundt i ca. 1 min.

Tilsæt kogende vand, salt, peber, rosmarin og gulerødder i tern og lad det hele simre i 1-1 1/2 time. Jævn evt. sovsen med lidt maizena.

Hæld stuvningen i et tærtefad 24 cm. i diameter og fordel den udrullede butterdej henover (skal række godt ud over kanten af fadet) pensel med sammenpisket æg.

Bages i ovn ved 215 gradrader C. Alm. ovn på midterste rille i ca. 20 min. eller indtil overfladen er brun.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (53 stemmer)

Opskriften er vist 13843 gange,
og udskrevet 316 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

sofie  -  2007-01-21 14:16:57
dog er de vilde m pies og der er jo mange lam

sofie  -  2007-01-21 14:16:29
nej

MIG  -  0000-00-00 00:00:00
Er Det Nationalretten??