Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksekød i fad med kartoffelmos

Oksekød i fad med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Oksekød i fad med kartoffelmos, billede 4 Oksekød i fad med kartoffelmos, billede 1 Oksekød i fad med kartoffelmos, billede 2 Oksekød i fad med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kartoffelmos:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kødsauce:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 dl. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde uden salt ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Kødsauce:
Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde og tilsæt paprika. Lad paprikaen bruse af. Svits løg og kød i smørret og tilsæt flåede tomater og ketchup, salt og peber. Lad kødsaucen småsnurre under låg ca. 10 min. Smag til med salt og peber.

Hæld saucen i et dybt smurt ovnfast fad, og læg kartoffelmosen over som låg. Bag retten midt i ovnen ca. 25 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Server retten med tomatsalat.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (72 stemmer)

Opskriften er vist 229260 gange,
og udskrevet 8113 gange.


Energi:
KJ total 12475 (2970 kcal)
KJ pr. Pers. 3118 (742 kcal)
Vægt ialt 2600 gram
Vægt pr. Pers. 650 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 479 KJ (114 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Troels  -  2017-01-20 22:20:51
Jeg laver det med smør oksekød i fad


teis  -  2015-02-06 12:02:52
Hudtanden elsker kødsovs med kartoffelmos. Men sammen i et fad var ikke et hit. Det er bare bedre hver for sig og så selv blande på tallerknen. Jeg laver det ikke igen ihvertfald


Christoffer  -  2014-03-06 16:01:24
Fantastisk ret...


LTL  -  2013-10-21 20:12:51
Dejlig nem opskrift. Alle, inkl. baby på 9 måneder, synes den er god. Jeg erstatter nu også ketchup med tomatpure og bruger kun halvdelen af det smør som opskriften siger, at man skal bruge i kartoffelmosen samt jeg bruger 50/50 af hhv. sødmælk og letmælk i kartoffelmosen. Jeg vil påstå, at man ikke kan smage forskel :-)


Beth  -  2012-11-23 11:33:05
God velsmagende ret. Rester af kød/steg kan bruges i denne ret. Skåret ud i små tern. eller hakket i blender.


Tina  -  2012-06-04 20:13:21
Synes den smager for meget af kecthup


Katrine  -  2012-05-14 17:19:48
Nå, prøvede med pulverkartoffelmos, puttede desuden også gulerødder, rødpeber og lidt bacon i kødsovsen, smagte herligt 8 herfra:)


Katrine  -  2012-05-04 11:57:53
Kan man godt bruge kartoffelmospulver i stedet?


Nanna  -  2012-05-02 23:01:14
Let at lave, og smagte overraskende godt! iforhold til at det "bare" er kødsovs og kartoffelmos ;-)


fam p  -  2011-08-05 18:17:58
rigtig go :)


Adnan  -  2010-11-24 14:36:22
min kammerat og jeg, har lige brugt den, og den smagte rigtig godt. Så jeg vil gerne sige tak(:


christina  -  2010-10-25 19:10:05
så siger jeg tusind tak for mad!!! - det var jo superlækkert :)


Inge V.  -  2010-05-24 15:55:34
Til Sannemor. Nutmeg er (revet) muskatnød. Dejligt krydderi til kartoffelmos.


connie  -  2010-05-15 13:57:29
der skal bare lidt grøn salat og peberfrugter til, så er den fin(:


  -  2010-04-22 18:22:49
Tak for tippet, gisser - det er lækkerier!


Sarah  -  2009-11-10 18:58:40
Det smagte utrolig godt! Kan godt lide, at det er krydret, og jeg elsker at der er ketchup i kødsaucen. (: Den får en 10'er herfra!


Benjamin  -  2009-07-02 18:29:02
Vidst også kaldet shepherds pie ;)


benthe  -  2009-05-08 21:36:42
hos os laver vi kødsovsen således: ingen ketchup og flåede tomater, men en stor dåse koncentreret tomatpure, 1 kg. revne gullerødder , ½ kg løg, 4 fed hvidløg og nogle stænk engelsk sauce. Denne måde nedsætter fedtprocenten betydeligt, og smager skidegodt. Passer til 1 kg. oksekød. Bruger også denne opskrift til pizzafyld og i pitabrød sammen med andet grønt.


  -  2009-04-07 13:57:29
Det er også godt med noget Monzarella ost over til sidst.


Plet  -  2009-04-05 21:40:13
Rigtig lækker opskrift. både nem og billig. Til Tove = Opskriften på tomatsalat er ret simpel. Du skærer bare nogle modne tomater i tynde skiver og lægger dem i lag i et fad med rå løg i tern mellem tomaterne. Du kan evt også komme purløg i små stykker sammen med de rå løg. Hæld evt en olie-eddike dressing over, men det er absolut ikke nødvendig. Jeg gør det aldrig selv.


sannemor  -  2009-03-24 17:48:15
til Ulla hvad er Nutmeg, og hvad gør den ved kartoffelmosen


Tove.  -  2009-03-23 08:27:03
Retten lyder nem, billig og god, jeg prøver den snart. Vil dog gerne have opskriften på tomatsalat?


  -  2008-12-18 22:05:34
Lidt oliemargarine i mosen og lidt oliemargarine til at brune kødet i er bedre end 50 gr smør til begge dele. Det er unødvendigt med alt det fedt. Ellers en rigtig lækker ret...


Ulla  -  2008-12-17 16:46:22
Kom lidt Nutmeg i Kartffelmosen


Randi  -  2008-12-15 15:59:37
Prøv med et lag spinat (ca. 450 g) imellem kødsovs og mosen.. Så bliver det rigtig lækkert


Mama4  -  2008-11-21 17:58:51
OK ret! god og lækker, manglede dog lidt smag (men det er jo bare vores måde at lave mad på)


Ulla7000  -  2007-09-23 16:57:55
Lækkert, nrm og overskueligt.. Kan nemt laves sundere.. Vi laver altid kødsauce med masser af grønsager i.. Porre, peberfrugter, blomkål osv.. Kun fantasien sætter grænser.. Men kanon lækker med grønt i..


Anders  -  0000-00-00 00:00:00
Det er rigtig godt. Let at lave.


EASTER  -  0000-00-00 00:00:00
Her har man en hurtig og nem ret der snager som englene synger... den er ikke super sund, men den er tilgengæld tifold lækker. 4½ kokkehuer herfra


Lena  -  0000-00-00 00:00:00
Hele familien syntes det var en god ret