Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Surdej til rugbrød

Surdej til rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :


Surdej til rugbrød, billede 4 Surdej til rugbrød, billede 1 Surdej til rugbrød, billede 2 Surdej til rugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 gram Gær
   
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Gæren skal ligge 1-2 døgn ved stuetemperatur inden brug.

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt rugmel og salt. Hæld den i en høj, slank beholder og lad den stå tildækket med låg eller alufolie ved stuetemperatur, gerne lidt varmere i 48-60 timer.

Surdejen skal skifte farve til lys gylden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 55744 gange,
og udskrevet 2124 gange.


Energi:
KJ total 1435 (341 kcal)
KJ pr. Brød 1435 (341 kcal)
Vægt ialt 309 gram
Vægt pr. Brød 309 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 464 KJ (110 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 25.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-11-10 17:01:20
Hvordan ved man om surdejen er klar til brug ?


  -  2010-03-21 21:54:31
dt er ikke en rigtig surdejs opskrift


Per  -  2009-11-07 21:24:00
Du skulle kunne bruge surdejen til de rugbrød hvor der skal bruges surdej.
Du skal bruge stører skål en jeg har gjort på billedet da surdejen hæver kraftigt i starten.


Kristine  -  0000-00-00 00:00:00
kan jeg bruge denne surdej til alle rugbrød opskrifter