Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidkålssuppe (gammeldags)

Hvidkålssuppe (gammeldags), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : gismo

Indsendt :


Hvidkålssuppe (gammeldags), billede 4 Hvidkålssuppe (gammeldags), billede 1 Hvidkålssuppe (gammeldags), billede 2 Hvidkålssuppe (gammeldags), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Svinebryst. kogestykke med svær. rå
750 gram Medisterpølse, rå 17 % fedt
30 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Det 3 krydderi
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 Peberkorn, sorte
1 Nelliker, hele
   
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Kødet kan være fersk eller letsaltet. Kød eller rygben dækkes med kogende vand, tilsættes det tredje krydderi og evt. 1 løg, hvori stikkes hele krydderier, samt 1 spsk. salt, hvis kødet er fersk. Suppen skummes.

Kødet koger sagte under låg ca. 1½-2 timer til det er mørt.
Medisterpølsen koges med de sidste 10 min.

Suppen sies, og den snittede hvidkål samt de ituskårne urter koges i suppen, til de er møre.

Suppen drysses evt. med persille og serveres til kødet sammen med rugbrød og sennep.

Tips:

I stedet for svinebryst kan b ruges flæskebov, nakkekam eller rygben.

Nøgleben er også fine at bruge til suppen i stedet for f.eks. rygben.

Hvis der er for lidt kød, kan der foruden det kogte kød, serveres sylte eller alm. kogte pølser til suppen




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (106 stemmer)

Opskriften er vist 367665 gange,
og udskrevet 9402 gange.


Energi:
KJ total 31376 (7470 kcal)
KJ pr. Pers. 3922 (933 kcal)
Vægt ialt 7812 gram
Vægt pr. Pers. 976 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 2.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bente Jacobsen   -  2017-11-19 15:31:51
Kan man fryse hvidkålssuppe ned i små portioner....tænker på kålen....


Sanne h  -  2017-03-09 12:46:21
Det smager godt


Elise Kidmose  -  2016-12-07 18:49:48
Rigtig god suppe :)


bebe  -  2014-02-06 07:16:00
lækker suppe på en kold dag,har lagt resten i fryseren til en anden dag. det er ikke noget problem med kartoflerne,jeg fryser også guleærter ned


Birthe  -  2013-09-30 10:01:43
Det 3. krydderi er mistænkt for at være kræftfremkaldende og i det hele taget usundt. Læg mærke til at butikker er begyndt at skrive på bouillon terninger, at de er uden smagsforstærkere. Hvilket er lig med 3. krydderi.


Plet  -  2013-05-28 14:48:45
Hej Per. Jeg misforstod den med pandekagerne. Selvfølgelig har du ret i det du skriver.


Annemarie  -  2012-10-15 16:24:45
Min mor kaldte den en kludesuppe og den spisdte hun med velbehag, har selv spisdt den.


Larsen   -  2012-09-26 14:43:36
Meget lækker suppe , passer fint til årstiden , let at lave - smager skønt


  -  2011-11-11 10:45:48
uhm den tror jeg vi skal prøve idag :o)


  -  2010-08-16 19:57:06
Nøgleben smager rigtig godt kogt med et kreaftben og suppeurter og brug endelig det grønne fra selleri og persillerod skåret i små stykker og spis kødet til sammen med et stykke brød


pia oesten  -  2010-05-30 07:32:50
Dejlig gammeldaws hvidkaalssuppe,laekker opskrift , men jeg ville osse putte selleri i saa er den fuldendt.


Helen  -  2009-11-04 08:10:26
Hvidkålssuppen er også fantastisk,kogt med et stk. sprængt kam,el.lign. og med selleri !


Merete  -  2008-12-01 23:38:34
Angående frysning: Tak Per for dit svar, jeg kan godt se, at det med kartoflerne ikke er så smart, men ellers ok! Har I overvejet det med et tegn for frysning? Hilsen Merete.


alex  -  2008-10-23 20:41:54
det ser dejligt ud(:


plet  -  2008-10-16 15:27:56
Hej Per. Er det ikke noget ævl at skrive opskriften kan serveres to dage i træk til 4 personer eller om man serverer den til 8 personer. Er man kun 4, er det jo "logik for burhøns", der er nok til 2 dage?????


Gitte  -  2008-04-16 21:20:44
Suppen er rigtig god, men jeg bruger røget bacon i stedet for nakkekam. Og når suppen er færdig, skærer jeg noget at bacon i små stykker og putter det i suppen. Rigtig god


Mie  -  2008-01-29 00:15:17
Suppen kan sagtens fryses ned. Mht "Det 3. krydderi", så lad være at bruge det. Man har fundet ud af det har mange skadelige bivirkninger.


Udenlandsdansker  -  2008-01-24 18:05:16
hvad er i det 3. krydderi ?


Per  -  2008-01-21 17:09:33
Det er nu et stykke flæsk med svær jeg har i gryden, det er ikke nødvendigt at det er ridset, men det var det jeg kunne skaffe den dag.

Ang frysning, så ved jeg ikke helt med opskriften her, kartoflerne er ikke så gode at fryse, så jeg ville sige at uden kartofler er den fryseegnet.


Merete  -  2008-01-21 10:39:04
Jeg mangler stadig et vink, om retterne kan fryses ned. Kan man ikke få lavet et tegn, f.eks. en tegnet iskrystal, som fortæller at retten kan fryses? Det ville være en stor hjælp, da jeg fryser meget mad ned.


Hanne  -  2008-01-21 08:46:24
Kære Per. På det ene billede, har du svær et stk. svær i gryden, med nelliker i. MEN i svær, er der kun fedt og ingen næring.


Per  -  2008-01-16 19:48:46
Suppen står til 8 personer, men man vil som regel vælge at servere den to dage i træk, og anden dagen med pandekager som dessert hvis der ikke er helt nok.