Blomkålen koges knap mør. Den kan inden kogning deles i buketter.
Æg, fløde, salt og peber piskes sammen.
Et ovnfast fad smøres med smør, og drysses med rasp. Blomkålen lægges i fadet. Æggemassen hældes over. Rasp drysses over blomkål og æggemasse, og smørklatter fordeles over.
Bages i ovn ved 200 grader C. alm. ovn 50-60 minutter.
Opskriften er vist 77910 gange, og udskrevet 1596 gange.
Energi:
KJ total 14412 (3431 kcal)
KJ pr. Pers. 3603 (857 kcal)
Vægt ialt 1919 gram
Vægt pr. Pers. 479 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 751 KJ (178 kcal) Protein 4.5 gram Fedt 16.4 gram Kulhydrat 4.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Ung mor - 2009-03-02 17:31:48 Det er bare den bedste og nemmeste blomkålsgratin Min søn er helt vild med det... Selv familien spørg hvornår jeg indvitere på det...
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider