Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ål Persilade

Ål Persilade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Ål Persilade, billede 4 Ål Persilade, billede 1 Ål Persilade, billede 2 Ål Persilade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1–1.5 kg.små ål gerne bundteål
1 dl.mælk
1–1.5 dl.hvedemel
 salt
 peber
 evt.0.25 tsk. muskat
1–1.5 dl.olie til stegning
 
2 store bundter frisk persille
6 fedhvidløg
 
 citronbåde
 


Opskrift:

Drys de istandgjorte ål med salt, og lad dem trække 10 min. skyl og tør ålene meget omhyggeligt, både ind og udvendig. Skær ålene i ca. 7 cm. lange stykker. Dyp hvert stykke i mælk og krydret mel.

Brun ålestykkerne hastigt på hver side i rigeligt olie i stærk varme. Dæmp varmen og steg ålene 5 – 7 min. på hver side. Steg 10 –12 stk. ål ad gangen. Tag dem op med en hulske, og ryst olien godt af. Læg dem på fedtsugende papir.

Hold ålestykkerne varme evt. ved 100 grader C. alm. ovn, og ovndøren på klem, så ålene ikke bliver bløde, mens resten steger.

Bland hakket persille og finhakket hvidløg. Anret ålestykkerne i en stor dynge på et varmt fad, og drys persilleblandingen over.

Server med citronbåde og evt. flødekartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13783 gange,
og udskrevet 166 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Grethe  -  0000-00-00 00:00:00
Det smagte skønt. Jeg brugte også lidt smør til stegningen for smagens skyld.