Ål Persilade

Ål Persilade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Ål Persilade, billede 4 Ål Persilade, billede 1 Ål Persilade, billede 2 Ål Persilade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1–1.5 kg.små ål gerne bundteål
1 dl.mælk
1–1.5 dl.hvedemel
 salt
 peber
 evt.0.25 tsk. Muskatnød, stødt
1–1.5 dl.olie til stegning
 
2 store bundter frisk persille
6 fedhvidløg
 
 citronbåde
 
Opskrift:
Drys de istandgjorte ål med salt, og lad dem trække 10 min. skyl og tør ålene meget omhyggeligt, både ind og udvendig. Skær ålene i ca. 7 cm. lange stykker. Dyp hvert stykke i mælk og krydret mel.

Brun ålestykkerne hastigt på hver side i rigeligt olie i stærk varme. Dæmp varmen og steg ålene 5 – 7 min. på hver side. Steg 10 –12 stk. ål ad gangen. Tag dem op med en hulske, og ryst olien godt af. Læg dem på fedtsugende papir.

Hold ålestykkerne varme evt. ved 100 grader C. alm. ovn, og ovndøren på klem, så ålene ikke bliver bløde, mens resten steger.

Bland hakket persille og finhakket hvidløg. Anret ålestykkerne i en stor dynge på et varmt fad, og drys persilleblandingen over.

Server med citronbåde og evt. flødekartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 17794 gange,
og udskrevet 222 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smagte skønt. Jeg brugte også lidt smør til stegningen for smagens skyld.