Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farseret hvidkål

Farseret hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Farseret hvidkål, billede 4 Farseret hvidkål, billede 1 Farseret hvidkål, billede 2 Farseret hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fars:
250 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
250 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 tsk. Paprika, edelsuss
evt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   


Opskrift:

Snit kålen fint, og giv den et opkog i vandet, til den falder sammen. Hæld den til afdrypning i en sigte. Hak løg og persille fint og ælt alle ingredienserne sammen til farsen.

Smør et ildfast fad og læg halvdelen af farsen heri. Fordel hvidkålen ovenpå, og dæk med resten af farsen. Læg baconskiverne ovenpå.

Hæld de flåede tomater med væske ned i fadet. Hæld bouillon ved retten. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca. 1 time, til alt er mørt.

Server retten i fadet med groft brød.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (45 stemmer)

Opskriften er vist 151501 gange,
og udskrevet 4751 gange.


Energi:
KJ total 9449 (2249 kcal)
KJ pr. Pers. 2362 (562 kcal)
Vægt ialt 3588 gram
Vægt pr. Pers. 897 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 263 KJ (62 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina  -  2016-02-14 18:24:58
God ret, men brug kun 1/2 hvidkål


kim  -  2013-02-07 19:07:13
virkelig positivt overrasket. Brugte et halvt hvidkål, og tilsatte en smule chili, med fars over og under.. rigtig rigtig god!! Børnene spiste også vældigt af den.. Serveret med et godt special brød og hjemmelavet hvidløgs smør


Bo  -  2013-01-29 21:49:04
Godt nok ikke en ret der kommer på menuen herhjemme igen. Ikke vores kop te :-)


Anita  -  2012-08-28 19:54:08
2012-08Dejlig ret med meget smag. Braisserede kålen istedet for at koge den. Glemte tomaterne - men det gjorde ikke noget. Spiste godt brød til.


Sandra  -  2011-10-20 20:22:00
Jeg brugte ca. 800g hvidkål og så passede det fint i et stor ildfast fad :) Smager rigtig dejligt! Jeg brugte også Mornay sauce.


pmt  -  2011-02-19 23:43:29
rigtig go' opskrift. det skal dog være et lille hvidkålshoved, hvis man vil bruge det hele. Jeg brugte Mornay (5%) det virker super godt...:-)


Per  -  2010-03-21 07:51:09
Det skal godt nok være et stort ildfast fad. vi brugte som i sikkert kan se en bradepande, og kun fars øverst.


boo  -  2008-04-09 17:21:27
lyder spændende vil prøve den


  -  0000-00-00 00:00:00
briger alt boullion og undlader tomater


Lou  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan jo altid tilsætte et fed hvidløg.


Christina  -  0000-00-00 00:00:00
En anelse boullion mindre og den er helt perfekt