Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokoladekage med smørcreme 02

Chokoladekage med smørcreme 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokoladekage med smørcreme 02, billede 4 Chokoladekage med smørcreme 02, billede 1 Chokoladekage med smørcreme 02, billede 2 Chokoladekage med smørcreme 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
125 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Smørcreme:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Fedtstof, mælk og chokolade koges og afkøles. Derefter røres sukker og æggeblommer i. Mel, hvori natron er sigtet, blandes i, og det hele røres til en ensartet masse. Til sidst vendes de stift piskede æggehvider forsigtigt i massen.

Den færdigrørte masse hældes i en smurt springform 24 cm. i diameter.

Bages i forvarmet ovn på nederste rille ved 175 grader C. alm. ovn i ca 50 min.

Når kagen er afkølet, skæres den igennem, Smør og flormelis blandes og cremen smøres mellem lagene.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokoladekage



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (157 stemmer)

Opskriften er vist 187503 gange,
og udskrevet 2593 gange.


Energi:
KJ total 16394 (3903 kcal)
KJ pr. Pers. 2049 (487 kcal)
Vægt ialt 1040 gram
Vægt pr. Pers. 130 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1576 KJ (375 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 19.0 gram
Kulhydrat 47.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-02-17 21:59:20
jeg syntes gerne man må komme en anden creme i der er ikke så god til


12år  -  2015-06-21 17:02:57
Hej jeg er 12 år kagen er rigtig god jeg lavede en crem til ud at hvidchokolade og desert cremefraiche Det var lækkert :-P


emma  -  2015-02-02 18:22:49
den er rigtig god og luftig jeg tog den med til min klasse med fandang over og det smagte virkelig godt syntes jeg


  -  2013-09-28 16:15:51
den er rigtig god, men hvis man putter lidt mælk, sukker og vaniljepulver i cremen bliver den bare ekstra god ym ym


Gry Hansen  -  2013-09-28 14:08:05
Jeg syntes den er rigtig gid. Jeg gør det jeg putter vaniljesukker, sukker og lidt mælk i cremen så er den bare ekstra god um um


Charlotte  -  2013-06-24 17:33:35
Jeg synes, det er ærgerligt, at kagen stort set ikke hæver. Den bliver meget bastant og tung.


  -  2013-02-24 10:08:46
Rigtig god ! Jeg piskede dog flødeskum og vanilje sukker op med skovbærmiks. Og brugte det som fyld. Det kan anbefales!


  -  2012-09-29 13:34:07
Rigtig god kage! ;D


benthe  -  2009-02-01 11:41:05
I mit hjem bliver den kaldt for kinderkage. Den skal så bare overtrækkes med cacaoglasur og drysses med farvet krymmel uhm!