Chokoladekage med smørcreme

Chokoladekage med smørcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokoladekage med smørcreme, billede 4 Chokoladekage med smørcreme, billede 1 Chokoladekage med smørcreme, billede 2 Chokoladekage med smørcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørcreme:
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smør og sukker røres hvidt og æggene tilsættes lidt efter lidt. Mel, bagepulver, vanillesukker og kakao blandes og tilsættes skiftevis med mælken. Til sidst tilsættes det kogende vand.

Kagen bages i en lille bradepande ca. 23x33 cm ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Smørcremen laves ved at røre flormelis med kogende vand til almindelig glasur. Det bløde smør piskes i glasuren lidt efter lidt. Cremen bliver blød og meget luftig.

Når kagen er kold, flækkes den og lægges sammen med smørcremen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (45 stemmer)

Opskriften er vist 249997 gange,
og udskrevet 5544 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 34526 (8220 kcal)
KJ pr. Pers. 2877 (685 kcal)
Vægt ialt 2175 gram
Vægt pr. Pers. 181 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1587 KJ (377 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 20.9 gram
Kulhydrat 44.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Louise   -  2020-04-21 14:25:28
Lækker kage. En stor kage. Jeg fordelte smørcremen på begge sider og lagde så hakkede friske jordbær imellem, det var virkelig lækkert. Er ekstra god efter 1-2 dage på køl.. Så har smørcremen lige fået sat sig... Der var i hvert fald kage til mange dage 😜

Malou  -  2019-08-04 17:09:57
Smørcremen smeltede men kagen var god

Linda Jensen  -  2019-05-10 15:50:56
Mon ikke der er byttet om på sukker og smør i smørcremen? 250 gr smør til 125 gr flourmelis er godt nok meget smør?

Vermund Edsen Johansen   -  2017-04-14 17:48:36
Det er en dejlig og nem kage og min søn elsker den.

Assa  -  2015-11-17 19:53:52
God den er rigtig god som sagt

Lottebg  -  2015-06-08 08:20:31
Den opskrift har vi brugt i min familie i mange år når der skulle bages chokoladekage, uden smørcreme, men med glasur og kokos på toppen :-)

  -  2015-05-10 15:57:14
Kan degn fryses og så komme smørcreme i?

Maria  -  2013-01-24 13:59:27
Virkelig god kage. Det er en klar favorit her i huset. :-)

jones  -  2013-01-11 17:29:54
Super kage til fondant, og smørcremen brugte jeg kun til at komme uden på kagen. lavede den i tre lag, en sikker vinder til en konditor kage

Bodil..  -  2012-05-07 18:26:40
Hold op det var en go kage jeg fik lavet.. Den kan i hvert fald anbefales til alle andre.. :) Jeg syntes måske at smør creamen var der ligt for meget smør i så hvis jeg ville lave den igen så ville jeg lave den med mindre smør :)

benthe  -  2011-08-24 09:46:08
En god gammel kage, som vi i min familie, altid har fået med cacaoglasur og farvet krymmel. Den har været det faste element til familiens fødselsdage, de sidste 40-45 år, dog altid bagt i runde springforme.

Miranda Arnum  -  2011-04-16 22:21:13
verdens bedste kage :D

Theresa,  -  2010-10-23 23:52:24
Det er bare en super god kage, gode råvare hele vejen igennem, nøjs med et stykke hvis i syntes at der er for mange kalorier i den bliver altså bedst når den er lavet med smør Jeg selv kommer en anelse vaniliesukker i cremen, det runder den lige op !

  -  2009-03-08 18:19:16
Meget lækker. Jeg supplerede desuden med flødeskum, da mine gæster syntes at den ikke var fed nok. Den kan også sagtens serveres med is, en anden kage eller eventuelt ekstra smør.

Sonja  -  0000-00-00 00:00:00
Kagen er vidunderlig, jeg laver den med 2 1/2 dl. flydende Becel istedet for smørret, og til cremen bruger jeg fedtfattig kærgård, så bliver den rigtig god.

  -  0000-00-00 00:00:00
Meget fed kage at komme smørcreme i. Skift istedet smørret ud med en fedtfattig flødeost og smag til med citronsaft. Evt lidt reven skal