Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bøffer med champignonsovs

Bøffer med champignonsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tykstegsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Bøffer med champignonsovs, billede 4 Bøffer med champignonsovs, billede 1 Bøffer med champignonsovs, billede 2 Bøffer med champignonsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 4 tykke bøffer af oksefilet eller tykstegsfilet à ca. 200 gr.
 olie
 salt
 peber
50 g.smør
 
 Champignonsovsen:
1 hakket løg
750 g.champignoner
1.5 dl.bouillon
1.5 dl.tør sherry
1 tsk.lys fransk Dijon-sennep
4 dl.creme fraiche eller piskefløde
 evt.citronsaft
 hakket persille
 


Opskrift:

Bank bøfferne med håndroden, og skub dem sammen. Aftør med køkkenrulle. Opvarm 1 – 2 spsk. olie på en tykbundet pande. Vend bøfferne på den glohede pande, så kødet er let brunet og kødporrerne lukket. Tag bøfferne af panden. Aftør panden med køkkenrulle.

Brun smørret. Steg bøfferne ca. 3 min. på hver side. Vend bøfferne ofte under stegningen. Drys salt og friskkværnet peber på under stegningen. Tag bøfferne af panden og læg dem i et ildfast fad. Dæk med folie, og hold bøfferne varme i ovnen ved 75 grader C. alm. ovn, mens champignonsovsen tilberedes.

Svits de hakkede løg på panden, til de er klare. Tilsæt skiveskårne champignoner og rist nogle minutter ved stærk varme. Tilsæt evt. lidt mere smør. Kog panden af med bouillon, sherry og creme fraiche eller piskefløde. Lad sovsen indkoge lidt og smag den til med salt, peber, fransk sennep og evt. nogle dråber citronsaft.

Fjern foliet fra bøfferne, og hæld champignonsovsen hen over. Drys hakket persille på retten og server den straks med f.eks. flutes og bønner.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)

Opskriften er vist 70305 gange,
og udskrevet 1520 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2007-12-07 15:26:39
rigtig god!


pigen der elsker at lavem mad  -  2007-05-17 14:46:04
super duper (jeg er en pige på 10 år)(er kok)