Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bøf stroganoff 04

Bøf stroganoff 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt af : gismo

Indsendt :


Bøf stroganoff 04, billede 4 Bøf stroganoff 04, billede 1 Bøf stroganoff 04, billede 2 Bøf stroganoff 04, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Paprika
   
evt. Jævning
evt. Kulør
   
Opskrift:
Skær løg i terninger og kødet i strimler. Krydr kødet med salt, peber og paprika.
Rens champignonerne og skyl dem under rindende vand i et dørslag. Skær dem i kvarte eller halve.

Svits løgene i margarinen, tag dem op og læg på tallerken. Svits dernæst kødet, tag også dette op og læg på tallerken.

Brun champignonerne.

Kom løg og kød tilbage i gryden og tilsæt tomatpuré og fløde. Lad retten simre ved svag varme under låg ca. 60 min. og smag til med salt. Jævn evt. retten hvis sovsen er for tynd.

Server retten evt. med kartoffelmos og flute.

Tips:

Hvis du syntes kan retten farves med lidt kulør.


Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på bøf stroganoff

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (84 stemmer)

Opskriften er vist 198731 gange,
og udskrevet 7972 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14579 (3471 kcal)
KJ pr. Pers. 3644 (867 kcal)
Vægt ialt 1945 gram
Vægt pr. Pers. 486 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 749 KJ (178 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nette   -  2015-09-11 09:09:23
Den ret er bedst med smør og rigtig piskefløde, og hvis man ikke kan tåle det så spis noget andet, og hvide og brune champion må godt ligge i vand, det er svampe som feks kantareller der skal børstes de må ikke ligge i vand...

Agnete  -  2013-12-18 19:39:08
Den oprindelige ret hedder Boeuf sauté à la Stroganoff, hvilket betyder, at retten skal sauteres ikke stå og småkoge - det kan nok blive en udmærket ret, men Stroganoff er det ikke. Filet, mindre kan ikke gøre det, personlig bruger jeg mørbrad. Det sker, en sådan er på tilbud - så får vi bøffer af midterstykket og Stroganoff af spidserne. Retten tager tid at forberede, men er lynhurtig at tilberede. Jeg bruger John Prices opskrift fra "Spise med Price" - og det er en af de få retter, hvor jeg følger opskriften slavisk.

  -  2013-02-01 14:04:04
Hvad med at tage de champignon med i bad. Så bliver de både skyllet under bruseren, kan ligge i vand og børstes med en svamp eller neglebørste

conny  -  2011-03-23 02:11:12
1-2 spsk olie til stegningen af kødet er nok, resten steges på det eftefølgende olie til i resten af olien på panden. Madlavningsfløde 8 % bruges. Hvis amn bruger magarine i den mængde, smager retten jo kun af ren magarine, og smagen er ikke god nok. På den anden måde, får man virkelig kvalitetssmagen frem.

Flemming  -  2011-01-22 18:11:45
Rigtit god ret. Lavede den her til aften, og fik rigtit meget ros fra min kone og søn:)

pia oesten  -  2010-05-16 09:43:53
Helt klart en dejlig laekker ret,smager skoent med piskefloede og godt med margarine,saadan skal den bare vaere. Mums siger jeg bare

thomas  -  2008-12-03 18:13:51
Husk at komme champignonerne i inden servering....:-)

plet  -  2008-09-30 22:33:35
man kan til enhver tid skære ned på margarinen. den er jo kun til og brune ingredienserne i. brug madfløde eller den moderne maizena madlavning 7% så bliver retten ikke fed.

MajaLouise  -  2008-09-22 17:39:17
Cremefine er også en pragtfuld ting i denne situation. Gør den bliver cremet og flødeagtig, uden at smage fed. Men ellers en rigtig god ret :o)

Lars  -  2008-09-04 20:40:24
Det er en rigtig god opskrift man kan godt bytte kartoffelmos ud med ris

Klaus  -  2008-08-07 09:42:49
Jamen her mangler jo totalt det grønne drys med frisk kørvel?????? mvh

ac  -  2008-04-03 20:15:14
Jeg tro at Arne mener at man ikke bør lade vandet løbe, spar på resurserne

søren  -  2008-03-07 07:50:06
Louise Du skal købe ca x 3 antallet. Husk bagekartofler og cocktailpølser. Extra smør og fløde

Finn  -  2008-01-26 17:24:42
Rosenkål er rigtig god tilbehør og så er de sunde

Shrooms  -  2007-12-12 15:00:18
Man kan sagtens skylle svampe, det skal bare gøres inden den deles. Svampe er beskytte af en fin hinde som gør at den først begynder at suge vand efter den bliver delt.

lotte  -  2007-09-15 12:07:27
hvad med at komme med kommentarer om opskriften i stedet for at diskutere om champignoner skal skylles eller ej, jeg skyller dem altså også. men fortæl lige lidt om retten i stedet for at gå i små sko, ingen har sagt at man skal følge en opskrift slagvis.

jønne  -  2007-06-12 16:28:31
nej birgit for champignon er osse svampe og man skyller ingen svampe under vand men bruger en fin børste eller tager dem som de er

Malene  -  2007-05-21 13:25:14
Nej man skyller ikke champignon under vand, de skal renses med en svamp .

Sasja  -  2007-01-15 16:12:55
Den er rigtig god, men jeg vil stadig anbefale ; altså hvis man skal tabe sig - Så Lad vær at bruge så meget Magarine og Erstat fløden med mælk.

Birgit  -  0000-00-00 00:00:00
Jo Arne, man skyller champignon under vand, men ikke svampe

Elisabeth  -  0000-00-00 00:00:00
skært oksekød? Det skal siges at det ikke er alt skært oksekød der kan bruges til denne ret. Jeg vil forslå tyksteg eller inderlår.

Arne S.Harthimmer  -  0000-00-00 00:00:00
Man skyller da ikke Champignoner under under rindende vand..

lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god opskrift, men jeg brugt en halv liter mælk i stedet for fløde

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan skæres kraftigt ned på magarinen, og en halv liter fløde kan erstattes med mælk, jævnes med maizena. Det smager godt men er MEGET fedt.