Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksesteg uden ben (Gammeldags)

Oksesteg uden ben (Gammeldags), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksesteg uden ben (Gammeldags), billede 4 Oksesteg uden ben (Gammeldags), billede 1 Oksesteg uden ben (Gammeldags), billede 2 Oksesteg uden ben (Gammeldags), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.kød pr person gerne tykkam
 vand
2 løg
3-4 laurbærblade
 
75 g.gulerødder
75 g.bønner
 
 Sauce:
 jævning
 kulør
 salt
 peber
 ribsgele
 


Opskrift:

Kødet brunes i en gryde på alle sider, der hældes vand ved, til halvt op ad kødet, kødet småsnurre nu ca 1,5 - 2 timer til det er mørt.

Kødet kan godt holde til at stå i gryden "uden ild" en ca 30 min, så kan man lige nå at koge grøntsagerne.

De hele gulerødder skrælles, og deles på langs, og koges næsten møre, haricots vertes koges samtidig.

Når kødet er mørt, jævnes sovsen af stegeskyen, der tilsættes lidt ribsgele, kulør og der smages til med salt og peber.

Der anvende kogte hvide kartofler til retten.

Det hele anrettes på et stort fad , med kødstykker i den ene side og gulerodsstavene og bønnerne i den anden, der kan evt. suppleres med rosenkål.

Sådan serveres gammeldags oksesteg for 20 år siden rundt omkring i forsamlingshusene, hvor der var en solid kogekone med tjek på tingene .

Tips:

Har man travlt kan kødet lavet dagen i forvejen, når kødet er koldt skæres det i passende stykker, kødstykkerne lægges på skrå i et ildfast fad med låg, og der kommes noget af stegeskyen ved, ca så meget at 2 mm af kødet er dækket, sovsen kan også laves dagen før, så det kun er grøntsagerne der skal koges.

Når kødet skal varmes , sætter man det ildfaste fad ind i en 225 grader varm ovn i ca 20 min, og alle kødstykker er nu brandvarme, uden indtørring lige til at lægge på fadet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (30 stemmer)

Opskriften er vist 102448 gange,
og udskrevet 2380 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu