Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pasta i gorgonzolasauce

Pasta i gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Pasta

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Pasta i gorgonzolasauce, billede 4 Pasta i gorgonzolasauce, billede 1 Pasta i gorgonzolasauce, billede 2 Pasta i gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Gorgonzola
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
250 gram Båndpasta, frisk
   


Opskrift:

Skær bacon ud i små skiver. Svits baconen i lidt olie. Tilsæt finthakket løg og hvidløg. Baconen skal være sprød.

I en anden gryde varmes piskefløde og gorgonzola langsomt op. Rør ofte, indtil osten er helt smeltet. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen efter anvisningen. Bland pasta, bacon, løg og stegeolie op i gorgonzolasaucen, og rør godt rundt. Server straks.

Hertil passer bl.a. rå rødkålssalat og flute

Tips:

En rigtig velsmagende pastaret. Der kan evt. anvendes fløde 13 hvis man tænker for meget på kalorierne. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med lidt mel.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (34 stemmer)

Opskriften er vist 122446 gange,
og udskrevet 2115 gange.


Energi:
KJ total 7773 (1850 kcal)
KJ pr. Pers. 3886 (925 kcal)
Vægt ialt 883 gram
Vægt pr. Pers. 441 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 880 KJ (209 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 18.6 gram
Kulhydrat 18.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helene  -  2016-03-02 19:31:20
Ekstra lækkert med lidt svampe i sovsen!


Bindegal  -  2014-06-18 19:09:57
Bacon er ret fed især sammen med gorgonzola, men man kan sagtens bruge kylling istedet. Skal man have retten til at række noget længere, og tilsætte noget sundt, kan man tilsætte broccoli og champignons. :) Champignons steges let, og broccolistykkerne koges kun i 1 minut, for at give retten struktur, og herefter blandes dette med den færdige pasta.


  -  2014-01-02 17:04:59
Super lækker pastaret. Det skal siges at lakse-stykker sagtens kan erstatte baconen. Samtidig er det også super lækkert med frisk purløg på toppen - Gir et ekstra pift til retten :)


  -  2011-09-28 16:21:49
denne ret smager virkelig godt. hvis man er til noget uden alt for meget grønt.. prøv som tidligere person skriver hvis du vil have bare lidt spinat i, og så husk aldrig at glemme at frisk basilikum er ALTID godt i en pasta ret. der ud over kan nogen lide lidt revet muskat nød. noget hakket pekan eller valnød over os...


Daniel  -  2010-04-13 17:12:20
Super velsmagende.


La Gourmande  -  2009-09-16 18:40:26
Perfekt. Husk dog at bacon kan udelades - men helst ikke!


sidsel  -  2008-10-07 18:29:18
denne opskrift er helt fantasktisk!!


  -  2008-07-07 18:29:57
utrolig lækker pastaret! jeg plejer selv at tilsætte lidt spinat i retten, det komplimenterer rigtigt godt, og ser også godt ud.


Kim  -  2007-01-07 14:28:27
Lækker ret, meget mild i smagen. Kræs for smagsløgene, sitrer let på tungespidsen