Murg Kari - lammekarry
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
I en tykbundet gryde over stærk varme kommes olie nok til at dække bunden. Når olien er hed, kommes karryen i sammen med løg, hvidløg og ingefær. Rør godt rundt, da brankning skal undgås. Efter et par minutter kommes suppen i. Rør 1 teskefuld maizena eller sovsejævner i yoghurten, inden den kommes i karrysovsen. Ellers har yoghurten en tendens til at skille. Krydr med garam masala og smag til med salt. Karrysovsen er klar.
Lammesteaksene eller - koteletterne krydres med salt, peber og evt. karry. På en hed pande kommes olie og smør. Kødet steges heri. Stegetid afhænger af kødets tykkelse og kvalitet. Serveres med Basmatiris og mango chutney. Basmatiris kommes i en gryde og dækkes med vand - tilført 1 tsk. salt, så der vand 1½ cm over risen. Bring risen i kog under låg. Når vandet er i kog, skrues ned til laveste blus, og efter 10-12 minutters har man dejlige luftige og kogte ris. Tips: Retten kan også laves som en karrygryde, hvor man bruner 5-600 g lammekød i tern sammen med karry, løg, hvidløg og ingefær. Dækkes med suppe, og simrer ca. 40 minutter - til kødet er mørt. Så fortsættes fra, hvor yoghurten tilsættes. |
|
Opskriften er vist 10492 gange,
og udskrevet 204 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne