Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærtærte med chokolade

Jordbærtærte med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Jordbærtærte med chokolade, billede 4 Jordbærtærte med chokolade, billede 1 Jordbærtærte med chokolade, billede 2 Jordbærtærte med chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kagecreme:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
200 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Smørret smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen samles hurtigt og lægges i køleskabet ca. 1 time. Dejen kan også laves i en foodprocessor. En tærteform beklædes med dejen. Bages ca. 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnribbe.

Afkøles. Chokoladen smeltes sammen med smørret. Tærtebunden beklædes med chokoladen.

Kagecreme:
Æg, sukker, majsstivelse og mælk piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Vanille piskes i. Når cremen er afkølet piskes fløden til skum og vendes i cremen.

Cremen fordeles i tærtebunden. Jordbærrene fordeles over cremen. Ribsgeleen smeltes til den er tykflydende. Geleen røres igennem og hældes over jordbærrene. Tærten sættes koldt.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (34 stemmer)

Opskriften er vist 64765 gange,
og udskrevet 1548 gange.


Energi:
KJ total 15197 (3618 kcal)
KJ pr. Pers. 1899 (452 kcal)
Vægt ialt 1671 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 909 KJ (216 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 23.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sofie   -  2017-06-15 21:56:11
Fulgte opskriften meget nøje men når man ikke skriver at cremen skal være tyk inden den tages af varmen så kan man jo kun forvente at lortet mislykkes... bare lige et godt råd; beskriv nu hvert punkt i opskriften grundigt så folk der ikke har lavet sådan noget før også har en chance.. ærligt jeg er sku skuffet!!


Marlene   -  2015-06-11 18:44:48
Syns opskriften er lidt mangelfuld ift cremen.. Cremen skal jo blive helt tyk inden den skal på køl.. Vigtigt at man rører i den konstant så den ikke brænder på


Lone  -  2012-06-22 15:06:05
Den smager fantastisk, men havde problemer med at geleen ville stivne igen, efter 12 timer på køl var den stadig ikke stivnet


  -  2011-06-07 23:09:52
Denne opskrift er sublim.. Har selv lavet jordbærtærte i mange år, men havde ikke lige tænkt på chokoladen. Har netop lavet den til 14 unge piger, og den blev revet væk. Hjemme snyder jeg dog og bruger en creme på pakke rørt med en anelse flødeskum - den skiller heller ik. ;)


  -  2009-03-24 21:06:41
Hej alle, pas på med at være for naiv med denne tærte. de minutter der står skal overholdes, og pas på med ribsgeleen at cremen ikke skiller, det skal ske stille og rolig