Indbagt kalkunbryst og orangesauce

Indbagt kalkunbryst og orangesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1600 g.kalkunbrystfilet
1 spsk.vindruekerneolie
25 g.smør
1.75 dl.creme fraiche 38%
1 stor æggeblomme
0.5 spsk.appelsinsaft
1 spsk.fintrevet appelsinskal
1-1.5 spsk.friskklippet estragon
 salt
 peber
10-12 store salatblade
5 plader butterdej (425 g)
1 æg
 sesamfrø
 
 Sauce:
100 g.kumquats
2 spsk.Balsamico-eddike
2 spsk.orangehonning (eller anden flydende)
2.5 dl.appelsinsaft
0.5 dl.tør Noilly Prat
2.5 dl.hønsebouillon
2.5 dl.creme fraiche 38%
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Pisk cremefraiche og æggeblomme sammen. Pisk appelsinsaft og renset, fintrevet appelsinskal i sammen med klippede estragonblade. Smag til med salt og peber. Sæt cremen tildækket i køleskab mindst 2-3 timer. Den kan også piskes sammen aftenen før.

Pluk store grønne salatblade af hovedsalat. Læg nogle stykke ad gangen i en sigte, spul dem med kogende vand og derefter med koldt vand. Bred dem ud på et viskestykke. Varm olie og smør godt op på en stor pande og brun kødet godt. Læg det på et fad, drys med lidt salt og peber og læg alufolie over. Lad det køle helt af. Smag igen den krydrede creme til og pisk den tyk med en el-håndpisker, når kødet skal pakkes ind i butterdej. Dette kan gøres et par timer før, det skal i ovnen.

Læg optøede butterdejsplader på bordet og rul dem ud til en aflang plade. Lim kanterne, som overlapper hinanden, med koldt vand. De skal hænge samen. Lad dejen ligge i 10 minutter.

Læg salatbladene på langs ad midten, hvor kødet skal ligge. Fordel omkring halvdelen af cremen på bladene. Tør kalkunkødet godt af med køkkenrulle og læg det med den buede side mod cremen. Fordel resten af cremen på kødet og læg resten af salatbladene forsigtigt på. Pak kødet ind, lim kanterne med vand. Fold enderne ind. Hvis der er for meget dej, så skær den fra.

For en ovnfast metalbradepande med bagepapir, som går ud over kanterne. Læg det indpakkede kød med sammenføjningerne nedad i fadet. Dæk fadet til og stil det koldt. Smør overflade og endestykker med sammenpisket æg og tryk enderne sammen. Hvis der er huller, så lim dejstykker på. Drys overfladen med sesamfrø og sæt fadet på næstnederst rille i en 240 grader C. varm ovn. Skru ned til 200 grader C. og steg kødet 45 minutter. Ryk evt. fadet op i ovnen de sidste 10 minutter. Lad kødet trække i fadet i 10 minuter, før det lægges på et skærebræt.

Sauce:
Gør saucen parat i god tid. Vask de små kumqats og skær dem i skiver. Fjern stenene. De er nemme at få ud med en kødnål, når de første skiver er skåret. Kog eddike og honning op i en gryde og kog den ind, så den tykner og hæld skiverne i. Lad dem koge i 1-2 minutter, vend dem og rør appelsinsaft i. Kog op og lad saucen småkoge uden låg i 4 minutter. Tag skiverne op med en hulske og læg dem i en skål. Tag gryden af. Bland vermouth og hønsebouillon i en gryde og kog det ind til det halve. Hæld den i gryden med appelsinlagen og kog op. Pisk creme fraiche i og kog op. Kog saucen lidt tyjkkere og hæld piskefløde i og kog op. Smag til med salt og peber. Lige før serveringen hældes kumquats i, og saucen smages igen til. Er smagen for kraftig, så rør mere fløde i. Server saucen og kogte aspargeskartofler til kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 11332 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu