Yemistés horis kreas - Fyldte grøntsager uden kød

Yemistés horis kreas - Fyldte grøntsager uden kød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
6 bøftomater
6 små grønne peberfrugter
3-4 bagekartofler
2 kopris
2 dl.hakket persille
1 spsk.frisk hakket mynte
2 store finthakkede løg
2-3 fedknust hvidløg
1 kopolivenolie
1 spsk.sukker
1 laurbærblad
0.5 citron Saften herfra
 Salt
 peber
 Lidt olie til drypning
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i både og læg dem i koldt vand i et par timer. Skær toppen af tomaterne og gem dem som låg. Udhul tomaterne forsigtigt og purer indmaden gennem en sigte, så kernerne filtreres fra. Skær stilkenden af peberfrugterne og gem dem som låg. Rens for kerner og indvendige strenge. Stil grøntsagerne i en oliesmurt bradepande og drys dem indvendigt med lidt salt og sukker. Opvarm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, persille og mynte til løgene er klare. Vend risene, det meste af tomatpureen, kanel, laurbær, sukker, salt og peber i og lad fyldet simre i 5-10 minutter. Tilsæt lidt vand undervejs, så risene ikke brænder på. Fyld grøntsagerne og læg låg på. Tør kartoflerne grundigt i et viskestykke, vend dem i lidt citronsaft, olie og salt og læg dem imellem grøntsagerne i bradepanden. Dryp hele molevitten rundhåndet med en blanding af resten af tomatpureen og olivenolie. Bages i ovn ved 200 grader i 45 minutter.

Tips:

Kan spises som selvstændig ret, men går meget fint til ovnstegt kød eller fjerkræ.





karakterer:
Opskriften er vist 14374 gange,
og udskrevet 435 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu