Kartoffel - Hvidløgspure (SKORDALIA)

Kartoffel - Hvidløgspure (SKORDALIA), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Kartoffel - Hvidløgspure (SKORDALIA), billede 4 Kartoffel - Hvidløgspure (SKORDALIA), billede 1 Kartoffel - Hvidløgspure (SKORDALIA), billede 2 Kartoffel - Hvidløgspure (SKORDALIA), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
   
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem meget møre uden de koger helt i stykker. Lad kartoflerne dampe tørre og mos dem så til mos.

Hvidløgene pilles og de stødes i en morter med salt til en fin mos. Kom dem i kartoffelmosen.

Tilsæt derefter skiftevis olie og eddike samt citronsaft, til pureen er blevet ret tynd, nærmest som en tyk sauce. Smages til med salt og peber.

Stilles koldt i køleskabet til servering.

Tips:

Kartoffel-hvidløgspure er fra det græske køkken. Spises til fx. stegt fisk, stegte auberginer og courgetter. Kan også tilsættes 30 - 50 gram valnødder, som er stødt fine i en morter.


karakterer:
Opskriften er vist 20450 gange,
og udskrevet 308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4939 (1176 kcal)
KJ pr. Portion 4939 (1176 kcal)
Vægt ialt 614 gram
Vægt pr. Portion 614 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 804 KJ (191 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 15.0 gram
Kulhydrat 13.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu