Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gratineret makaroni (PASTISJO)

Gratineret makaroni (PASTISJO), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :





Ingredienser:
2.5 l.vand (til kogning af makaroni)
0.75 tsk.salt
250 g.makaroni
1 løg
2 tomater
0.5 kopolivenolie
500 g.hakket oksekød
0.5 kopvand
1 spsk.koncentreret tomatpure
100 g.reven parmesanost
0.5 koprasp
 salt
 peber
 
 Sauce:
4 spsk.smør
3 spsk.hvedemel
5 dl.mælk
3 æg
 salt
 reven muskatnød
 


Opskrift:

Bring vandet i kog med salt, kom makaronien i og lad den koge i ca. 8 minutter. Hæld makaronien i en sigte, brus den over med varmt vand, og lad den dryppe af.

Pil løget og hak det fint. Hæld tomaterne over med kogende vand, flå den og hak dem fint.

Varm olien op i en gryde og lad det hakkede løg brune let heri. Det hakkede kød kommes ved og brunes også let, hvorefter de hakkede tomater tilsættes.

Tomatpureen røres op med 1/2 kop vand og kommes i gryden sammen med lidt salt og peber, og alt snurrer under låg for svag varme i 30 minutter.

Så tages gryden fra blusset, og kødblandingen blandes med makaronien og halvdelen af parmesanosten.

Smørret til saucen kommen i en kasserolle og smeltes, melet røres i, lad det varme godt igennem under stadig omrøring, og tilsæt så mælken lidt efter lidt - stadig under konstant omrøring og over svag varme - til man har en flødeagtig sauce.

Tag saucen af varmen. Pisk æggene med salt og lidt reven muskatnød. Rør æggeblandingen i saucen og lad det hele koge langsomt og forsigtigt op. Bland resten af osten i saucen.

Et ovnfast fad drysses med rasp, makaroni-kødblandingen hældes i fadet, og ostesaucen fordeles over blandingen. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader i 30 minutter. Så skulle retten have fået en lækker gyldenbrun skorpe.

Lad gratinen afkøle lidt og skær den så ud i passende firkanter. Serveres med græsk salat til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 23269 gange,
og udskrevet 829 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anna  -  2012-06-11 19:42:42
En god beskrivelse! Og maden smagte også helt fint :-)


stefan  -  2012-04-01 18:14:47
fin opskrift. men makaroni stammer fra italien og ikke grækkenland. :-) knus


elisa  -  0000-00-00 00:00:00
200 grader