Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Citronkylling af kyllingeoverlår

Citronkylling af kyllingeoverlår, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingeoverlår

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Citronkylling af kyllingeoverlår, billede 4 Citronkylling af kyllingeoverlår, billede 1 Citronkylling af kyllingeoverlår, billede 2 Citronkylling af kyllingeoverlår, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
2 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Oregano, tørret
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
  Urtecocktail:
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ovnbagte kartofler:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Græsk grillkrydderi
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   


Opskrift:

Sæt ovnen på 225 grader C. alm. ovn.

Skyl kyllingelårene i koldt vand og tør dem. Skrub to af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften af dem. Skær den tredje citron i skiver til garnering.

Pres hvidløgsfeddene og bland med citronskal, citronsaft, oregano og 1 spsk. olie. Krydr med salt og peber. Stryg citronblandingen på kyllingelårene. Læg dem i et ovnfast fad og ovnsteg dem til de er gennemstegte – afhængig af størrelsen på kyllingelårene tager det ca. 40 – 50 minutter. Kødsaften skal være klar – så er kyllingestykkerne gennemstegt.

Sauce:
Hak løget fint og lad det stege kort på en pande i resten af olien. Kom bouillon og tomatpure på og lad alt koge sammen.

Urtecocktail:
Peberfrugter og løg strimles og sauteres møre i olivenolie sammen med hvidløg. Smag til med salt og peber.

Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, vendes med olivenolie, græsk krydderi, salt og peber. Lægges i en bradepande beklædt med bagepapir og bages møre ved 225 grader C. alm. ovn, i ca 45 minutter.

Tag kyllingen ud af ovnen og hæld bouillonblandingen over. Sæt fadet tilbage i ovnen nogle minutter. Anrettes herefter på en tallerken, og der pyntes med citronskiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (42 stemmer)

Opskriften er vist 82278 gange,
og udskrevet 4550 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nathalie  -  2009-10-08 15:23:12
Super lækker ret og nem at lave. Hold dog lidt tilbage med citronen da smagen er meget gennemtrængende. Hæld evt saften fra kyllingerne inden sovsen hældes over. Gulerodssalat er også rigtig godt til.


Anne-Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Brug kun saften af den ene citron ellers bliver sovsen for skarp. Rødbedesalat passer fint til.