Moussaka med lam og kalv

Moussaka med lam og kalv, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 små auberginer
2 tsk.salt
0.5 dl.olie
 
 Kødsauce:
50 g.baconterninger
1 fedhvidløg
1 løg
1 revet gulerod
1 spsk.olie
500 g.hakket lamme- eller oksekød
1 dl.tomatpuré
1 spsk.rødvin
0.5 tsk.tørret merian
0.25 tsk.tørret basilikum
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
1 spsk.hakket persille
 
 Gratinsauce:
2 spsk.margarine
2 spsk.hvedemel
3.5 dl.mælk
 salt
1 æg
 
Opskrift:
Auberginerne skæres i tynde skiver, drysses med salt og står 10 min. De tørres, ristes i olie, og halvdelen lægges i et smurt, ovnfast fad. Kødsaucen tilberedes som beskrevet under (f.eks) spaghetti-sauce, men koges kun et par min. Kødsaucen lægges i fadet og dækkes med aubergineskiver. Gratinsaucen bages op og lieres med ægget. Saucen hældes over retten. Bages ca. 45 min. i forvarmet ovn ved 175 grader. Man kan lægge tynde osteskiver øverst de sidste 10 min.





karakterer:
Opskriften er vist 9765 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu