Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Ciabatta brød 02

Ciabatta brød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Pizzamel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : gismo

Indsendt :


Ciabatta brød 02, billede 4 Ciabatta brød 02, billede 1 Ciabatta brød 02, billede 2 Ciabatta brød 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Pizzamel AMO 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
300 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Gæren opløses i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilsættes. Det hele æltes 4-6 min., til dejen er glat og smidig. Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, men efterstivner under æltning og liggetiden. Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler 1 time.

Dejen deles i 2 dele. Durum mel drysses ud på bordet, og dejen rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade. Brødene efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min.

Ciabattabrød skal hæve ved almindelig stuetemperatur og ikke lunt som andet gærbrød.

Italiensk brød skal have et rustikt udseende, så drys evt. med lidt mere durum mel.

Sæt brødene i en forvarmet ovn ved 250 grade på nederste ovnrille.
SKRUE STRAKS NED TIL 220 GRADER (VARMLUFTOVN 200 GRADER)

Bag brødene 30-35 min. (de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på klem, for at få en sprød skorpe).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (26 stemmer)

Opskriften er vist 42361 gange,
og udskrevet 920 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Cecilia-Karla  -  2011-12-30 23:46:46
En nem og god opskrift


carsten  -  2011-11-06 21:39:16
Fin dej. Pensler mine brød med olie blandet med paprika og hvidløg. Herefter dryse med groft salt inden bagning


Simon  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk godt brød. Nemt at lave og smager godt. Kan anbefales!