Napolitansk påsketærte

Napolitansk påsketærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red:

Napolitansk påsketærte, billede 4 Napolitansk påsketærte, billede 1 Napolitansk påsketærte, billede 2 Napolitansk påsketærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2 Appelsin, skal og saft heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
400 gram Ricotta, friskost 1 bæger 250 g.
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
70 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Mel og smør smuldres sammen. sammenpisket æg og koldt vand tilsættes og det æltes sammen til en dej. Lad dejen hvile i køleskabet i en ½ time. Dejen rulles ud og kommes i en smurt tærteform ca. 27 cm.

Mandlerne hakkes fint.
Alle ingredienserne til fyld blandes sammen og kommes i tærteformen. Bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 40 minutter.

Drysses med flormelis, når den er kold.


karakterer:
Opskriften er vist 41716 gange,
og udskrevet 634 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15076 (3589 kcal)
KJ pr. Pers. 1884 (448 kcal)
Vægt ialt 1440 gram
Vægt pr. Pers. 180 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1046 KJ (249 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 25.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2009-04-09 09:11:52
Ricotta er en slags ost, noget henad smøreost/flødeost, der kan bruges hytteost i stedet.

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er ricotta?