Napolitansk påsketærte

Napolitansk påsketærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :
Napolitansk påsketærte, billede 4 Napolitansk påsketærte, billede 1 Napolitansk påsketærte, billede 2 Napolitansk påsketærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
125 g.smør
1 æggeblomme
3 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
2 appelsiner skal og saft heraf
400 g.ricotta
75 g.sukker
3 æg
50 g.mandler
70 g.sukat
1 vanillestang
 
 Pynt:
 flormelis
 
Opskrift:
Mel og smør smuldres sammen. sammenpisket æg og vand tilsættes og det æltes sammen til en dej. Lad dejen hvile i køleskabet i en ½ time. Dejen rulles ud og kommes i en smurt tærteform ca 27 cm.

Mandlerne hakkes fint.
Alle ingredienserne til fyld blandes sammen og kommes i tærteformen. Bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Drysses med flormelis, når den er kold.


karakterer:
Opskriften er vist 39916 gange,
og udskrevet 623 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2009-04-09 09:11:52
Ricotta er en slags ost, noget henad smøreost/flødeost, der kan bruges hytteost i stedet.

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er ricotta?