Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Østprøjsisk brød

Østprøjsisk brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :





Ingredienser:
300 g.hvedemel
2 dl.kogende mælk
1.5 dl.mælk
100 g.margarine
25 g.gær
2-3 spsk.sukker
2 tsk.vanille
1 tsk.kardemomme
1 tsk.salt
325 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Sammenpisket æg
 


Opskrift:

Mel og kogende mælk røres sammen og står ca. 1 time.

1½ dl. mælk og margarine røres i melet. Gæren smuldres og røres i. Sukker, vanille, kardemomme, salt og hvedemel tilsættes og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til et brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Brødet kan også bages i form ca. 1½ l.

Brødet pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 35-40 minutter.

Det færdige brød afkøles på bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (14 stemmer)

Opskriften er vist 8927 gange,
og udskrevet 208 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu