Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Glaseret skinke og flødekartofler

Glaseret skinke og flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.l

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Glaseret skinke og flødekartofler, billede 4 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 1 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 2 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5-2 kg.Kogt eller ovnstegt letsaltet skinke uden ben – evt. røget
 
 Glasering:
3-4 spsk.Fast honning
25 g.smør
8 enebær
1 appelsin revet skal heraf
 peber
 
2.25 kg.kartofler
7.5 dl.piskefløde
 muskatnød
 salt
 peber
 


Opskrift:

Skær sværen af skinken.

Glasering:
Rør honning og smør sammen. Knus enebærrene i morter og tilsæt dem sammen med appelsinskal og peber. Fordel glaseringen over skinkens overside. Læg skinken i en lille bradepande og sæt den i ovnen ca. 15-25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn, til den er gylden.

Tiden afhænger af, om skinken er varm eller kold, når den sættes i ovnen. Øs honningsmørret over skinken, efterhånden som det smelter.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver og lægges i et ovnfast fad. Hæld fløden over og krydr med muskatnød, salt og peber. Sættes i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (62 stemmer)

Opskriften er vist 201505 gange,
og udskrevet 4747 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lisanne Künnapuu  -  2012-11-03 18:28:47
En dejlig opskrift og den gik rent hjem hos både voksne og børn :) MUMS


rednes  -  2011-02-26 12:41:50
brugte hamburgerryg - absolut fantastisk med denne glasering.


madsvinet  -  2010-10-20 21:08:20
Kedelig og røvsyg


Leoness  -  2010-09-04 21:19:03
Smagen af appelsin var ikke noget hit hos mig. Tror også jeg har brugt en skinke der var lidt for salt. Næste gang vil jeg tilføje sennep, undlade appelsinskræl, pakke skinken i staniol og drysse lidt reven ost hen over flødekartoflerne. Erstattede i øvrigt halvdelen af fløden med minimælk. Det fungerede fint.


Ciinea  -  2009-04-06 18:06:53
Når jeg glasere min skinke, så gør jeg det med sennep smurt udover, og så brun farin udover sennepen, og så skal den pakkes ind i sølvpapir. Det smager genialt!


Per  -  2008-11-22 21:31:51
Start med flødekartoflerne, de kan sagtens holdes varme de ca. 15 minutter som skinken skal i ovnen.


PS  -  2007-12-28 17:25:12
hvis smørret har stuetemperatur er det nemmere at røre sammen - og nemmest med en gaffel.


Bente Iversen  -  2007-02-06 16:20:11
det smager virkelig godt hvis man tilsætter rosiner og æbler i skiver!!