Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Glaseret skinke og flødekartofler

Glaseret skinke og flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Glaseret skinke og flødekartofler, billede 4 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 1 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 2 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Glaseret skinke:
2500 g.Skinke. røget
 
 Glasering:
1 spsk.Dijonsennep
3 spsk.Brun farin
 
 Flødekartofler:
2500 g.bagekartofler
18,5 dl.Piskefløde
 Salt
 Peber
 
 


Opskrift:

Glaseret skinke:
Den rå skinke koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet.

Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid i ovnen.

Mens skinken koger tilberedes flødekartoflerne.


Flødekartofler:
Kartoflerne skrælles (eller skrabes, hvis de er helt friske).
Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad.
Drys med salt og peber. Hæld fløden over. Sæt fadet i ovnen i ca 60 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


Sværen skæres af, hvis der er svær på og fedtet ridses.
Sennep og farin røres sammen og fordeles over skinken, som sættes i ovnen under grill i ca. 10 minutter uden at den branker så hold godt øje med den.

Tips:

Inden du tager flødekartoflerne ud kan du prikke i dem med en gaffel eller kødspid for at se om de er møre.

Tager kartoflerne for meget farve så sæt evt. en bageplade ind på rillen over.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (62 stemmer)

Opskriften er vist 208695 gange,
og udskrevet 4840 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lisanne Künnapuu  -  2012-11-03 18:28:47
En dejlig opskrift og den gik rent hjem hos både voksne og børn :) MUMS


rednes  -  2011-02-26 12:41:50
brugte hamburgerryg - absolut fantastisk med denne glasering.


madsvinet  -  2010-10-20 21:08:20
Kedelig og røvsyg


Leoness  -  2010-09-04 21:19:03
Smagen af appelsin var ikke noget hit hos mig. Tror også jeg har brugt en skinke der var lidt for salt. Næste gang vil jeg tilføje sennep, undlade appelsinskræl, pakke skinken i staniol og drysse lidt reven ost hen over flødekartoflerne. Erstattede i øvrigt halvdelen af fløden med minimælk. Det fungerede fint.


Ciinea  -  2009-04-06 18:06:53
Når jeg glasere min skinke, så gør jeg det med sennep smurt udover, og så brun farin udover sennepen, og så skal den pakkes ind i sølvpapir. Det smager genialt!


Per  -  2008-11-22 21:31:51
Start med flødekartoflerne, de kan sagtens holdes varme de ca. 15 minutter som skinken skal i ovnen.


PS  -  2007-12-28 17:25:12
hvis smørret har stuetemperatur er det nemmere at røre sammen - og nemmest med en gaffel.


Bente Iversen  -  2007-02-06 16:20:11
det smager virkelig godt hvis man tilsætter rosiner og æbler i skiver!!