Glaseret skinke og flødekartofler
Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Glaseret skinke:
Den rå skinke koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet. Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid i ovnen. Mens skinken koger tilberedes flødekartoflerne. Flødekartofler: Kartoflerne skrælles (eller skrabes, hvis de er helt friske). Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Hæld fløden over. Sæt fadet i ovnen i ca 60 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Sværen skæres af, hvis der er svær på og fedtet ridses. Sennep og farin røres sammen og fordeles over skinken, som sættes i ovnen under grill i ca. 10 minutter uden at den branker så hold godt øje med den. Tips: Inden du tager flødekartoflerne ud kan du prikke i dem med en gaffel eller kødspid for at se om de er møre. Tager kartoflerne for meget farve så sæt evt. en bageplade ind på rillen over. |
|
Opskriften er vist 226124 gange,
og udskrevet 5000 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (65 stemmer) |
|
Kommentarer Lisanne Künnapuu - 2012-11-03 18:28:47 En dejlig opskrift og den gik rent hjem hos både voksne og børn :) MUMS rednes - 2011-02-26 12:41:50 brugte hamburgerryg - absolut fantastisk med denne glasering. madsvinet - 2010-10-20 21:08:20 Kedelig og røvsyg Leoness - 2010-09-04 21:19:03 Smagen af appelsin var ikke noget hit hos mig. Tror også jeg har brugt en skinke der var lidt for salt. Næste gang vil jeg tilføje sennep, undlade appelsinskræl, pakke skinken i staniol og drysse lidt reven ost hen over flødekartoflerne. Erstattede i øvrigt halvdelen af fløden med minimælk. Det fungerede fint. Ciinea - 2009-04-06 18:06:53 Når jeg glasere min skinke, så gør jeg det med sennep smurt udover, og så brun farin udover sennepen, og så skal den pakkes ind i sølvpapir. Det smager genialt! Per - 2008-11-22 21:31:51 Start med flødekartoflerne, de kan sagtens holdes varme de ca. 15 minutter som skinken skal i ovnen. PS - 2007-12-28 17:25:12 hvis smørret har stuetemperatur er det nemmere at røre sammen - og nemmest med en gaffel. Bente Iversen - 2007-02-06 16:20:11 det smager virkelig godt hvis man tilsætter rosiner og æbler i skiver!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne