Græskarmos/Græskarpure til halloween

Græskarmos/Græskarpure til halloween, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 2 Portioner
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

HøjtidHalloween

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Græskarmos/Græskarpure til halloween, billede 4 Græskarmos/Græskarpure til halloween, billede 1 Græskarmos/Græskarpure til halloween, billede 2 Græskarmos/Græskarpure til halloween, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hokkaido græskar Hokaido er et lille orange græskar med flot orange kød.
Beregning på renset vægt.

1 hokaido vejer ca 800 gram renset vægt.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Til græskarmos kan bruges både Hokkaido og de orange halloweengræskar. Men Hokkaido græskar har en flottere orange farve, og koger nemmere ud.

Græskaret halveres og indmaden tages ud, (tråde og kerner), skrælles og skæres i grove tern.

Græskarstykkerne koges i gryde med rigeligt vand i ca. 30 minutter til de er møre, så hældes de i en sigte og drypper godt af.

Blendes med stavblender til en jævn masse.

Tips:

Denne mos/pure bruges bla. til pumpkinpie (græskartærte).

Et Hokkaido på 800 gram giver omkring 4-500 gram frugtkød renset vægt, og det taber også lidt under kogningen, så for 500 g. græskarmos skal der bruges lidt mere end 1 Hokkaido, selvfølgelig an på størrelse.


karakterer:
Opskriften er vist 17647 gange,
og udskrevet 203 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 750 (178 kcal)
KJ pr. Portioner 375 (89 kcal)
Vægt ialt 1000 gram
Vægt pr. Portioner 500 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 75 KJ (17 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 4.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu