Tournedos, sauce choron

Tournedos, sauce choron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Tournedos, sauce choron, billede 4 Tournedos, sauce choron, billede 1 Tournedos, sauce choron, billede 2 Tournedos, sauce choron, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 bagekartofler
 
500 g.oksemørbrad
 salt
 peber
2 spsk.olie
 
 Sauce Choron:
100 g.Smør
6 Æggeblommer
2 spsk.bearnaiseessens
2 spsk.tomatpure
 Salt
 
 Tilbehør:
200 g.bimi broccoli
200 g.champignon
 smør
 
 Pynt:
2 tomat, frisk
 
Opskrift:
Start med bagekartoflerne.
Vask kartoflerne godt hvis de sider jord på dem, ellers er det nok at skylle dem. Pak de fugtige kartofler ind enkeltvis i stanniol og læg dem i bradepande eller på bageplade.

Bag kartoflerne ved 200 grader c. alm ovn ca. 2 time. Klem på kartoflerne for at cheke om de er møre. Ved servering gives kartoflerne et langt snit gennem stanniolen og de trykkes åbne, servers med kryddersmør.

Kødet drysses med salt og peber, hvorefter det steges i hed olie på en pande i 3-10 minutter på hver side alt efter, om man ønsket kødet rødt eller gennemstegt. Læg det på et ildfast fad og hold det varmt.

Sauce Choron:
Smørret smeltes.
Æggeblommer og bearnaiseessens piskes sammen over svag varme (for den uøvede kan dette med fordel gøres i vandbad).
Når æggene er tyknet (legeret) og smørret er kølet lidt ned så æg og smør har samme temperatur, piskes det smeltede smør langsomt i æggemassen under konstant piskning.
Det er kun det klare smør som skal bruges, det hvide i bunden af gryden er er valle og skal ikke bruges.
Smag saucen til med tomatpure, salt og peber.
Derefter skal saucen holdes varm, og det kan gøres ved at sætte den tæt på komfuret eller i et lunt vandbad.

Bimi brocoli ligner lidt en asparges og den koges 2-4 minutter i letsaltet vand.
Champignon renses og skæres i skiver. Ristes i lidt smør på pande.
Tomaterne skoldes og flås.


karakterer:
Opskriften er vist 607 gange,
og udskrevet 17 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu