Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Afrikansk brød med krydderier

Afrikansk brød med krydderier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :

Afrikansk brød med krydderier, billede 4 Afrikansk brød med krydderier, billede 1 Afrikansk brød med krydderier, billede 2 Afrikansk brød med krydderier, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Majsmel
2 tsk. Anis
6 spsk. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
400 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   


Opskrift:

Gæren røres ud i det lunkne vand. olien tilsættes. Herefter kommes melet og krydderier i. Hold lidt af melet tilbage, mængden afhænger af hvor tørt melet er.

Dejen hæver til dobbelt størrelse.

Løftes forsigtigt ud på bordet. Skæres midt over til to brød. Herefter kommes den forsigtigt på pladen. Det er vigtigt, at der ikke æltes i dejen efter hævningen. Dejen hæver ca. 30 minutter.

Bages ved 230 grader C. alm. ovn i 30 - 40 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (79 stemmer)

Opskriften er vist 111217 gange,
og udskrevet 2962 gange.


Energi:
KJ total 11898 (2832 kcal)
KJ pr. Brød 5949 (1416 kcal)
Vægt ialt 1222 gram
Vægt pr. Brød 611 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 973 KJ (231 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 35.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ano  -  2011-03-31 18:55:06
Hvad kan man bruge i stedet for Durummel?


Per  -  2009-04-10 11:17:17
Vi brugte 100 gram ekstra durummel, men dejen var stadig noget klistret, men det var ok. Brødet bagte fint, men syntes ikke det smager helt almindeligt. Vi brugte forøvrigt stødt anis.


frederik   -  2009-03-26 10:36:52
hej jeg er lige ved at smide den Afrikanske brød ind i ovnen jeg har ikke smagt den endu men jeg tror den smager godt jeg har selv lavet brødet uden hjælp fra nogle men jeg glæder mig til at spise den dato d.27.3.


Anne sabroe  -  0000-00-00 00:00:00
smager meget admindeligt