Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Langtidshævet Franskbrød

Langtidshævet Franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

20 gram Gær
6 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Æltes til en ikke for fast Dej

Formes til 2 stk. Brød , som pensles med Mælk eller 1 sammenpisket Æg , kan evt. drysset med Birkes.

Tips:

Fordelen ved langtids hævning er at den længere tid er med til at smagen får tid til at udvikle sig samt at man får en meget fin let og porøs krumme , desuden risikere man ikke at få gærsmag i Brødet. Kan bruges ved alle Gærdeje med Hvedemel ( Brød - Boller og lignende ).

Man bruger 20 g Gær pr. Kg. Mel Hævetiden er ca. 4 Timer ved Stuetemperatur eller længere ved lavere Temperature derefter slås Dejen ned og formes til det ønskede Brød som efterhæver ca. 1 Time.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 34110 gange,
og udskrevet 897 gange.


Energi:
KJ total 17072 (4064 kcal)
KJ pr. Brød 8536 (2032 kcal)
Vægt ialt 1654 gram
Vægt pr. Brød 827 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1032 KJ (245 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 48.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Eli  -  2018-11-18 22:12:50
Spiser man den rå eller skal det en tur i ovnen?


evalitten  -  2012-08-04 23:10:12
Jeg plejer at bage franskbrød ved 200 grader i 30-35 min.


niels  -  2010-02-04 21:12:59
Gad vide hvor lang tid de skal bage?


Bjarne J.  -  2009-06-12 11:11:37
bagetiden er 225 grader C i 35 minutter Ønsker du en mørk og hård overflade så stil brødene i en 250 grader varm ovn, efter ti minutter skru ned til 180 grader og bag videre de næste 25 minutter. mvh.


Charlotte  -  2009-06-09 12:00:47
Kan man også bruge opskriften til brunsviger-kagemand. Min søn har fødselsdag i morgen og der skal vi på tur med dagplejen og vil gerne have kagemanden med så frisk som muligt, med da vi har for lidt tid om morgnen ville det være rart at lave dejen om aften.


jr  -  2008-12-24 07:08:20
hvad er bagetiden? temperatur?


maj Britt  -  2008-09-20 21:54:33
Og hvor lang tid skal brødet bages og ved hvor mange grader?


Per  -  2007-07-15 07:57:38
Temperatur omkring 200 grader C


Marlene  -  2007-07-14 13:07:54
Ville være rart at vde det med bagetid og temperatur ???


Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor lang tid skal brødet bages, og ved hvilken temperatur?