Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Små nigellabrød

Små nigellabrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
50 g.smør
3 dl.vand
35 g.gær
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
2 tsk.nigellafrø eller blå birkes
450 g.hvedemel
 
 Pensling:
 æg
2 spsk.nigellafrø
 


Opskrift:

Smelt smørret, tilsæt og rør gæren ud heri. Bland salt, sukker, nigellafrø og ca. 300 g. af melet i væsken. Ælt mere mel i efterhånden som dejen kan tage det, men kun så længe den stadig er smidig. Ælt dejen blank på bordet. Kom lidt olie i skålen, vend dejen rundt i olien. Lad det hæve lunt til dobbelt størrelse i et par timer.

Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord og rul den ud i et rektangel med kagerullen. Fold dejen på langs i tre lag. Rul ud igen i ca. 30x25 cm. og fold den igen i tre lag. Skær den lange dejstrimmel i 3-4 cm. brede stykker. Efterhæves 30 minutter på bageplade med bagepapir.

Pensles med æg og drysses med nigellafrø. Sæt brødene i midterrillen i en 200 grader forvarmet ovn og bag dem 20-25 minutter.

Afkøles på rist.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6087 gange,
og udskrevet 101 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gerda  -  2018-11-06 12:50:37
Gyldendals bageboog


Steffen  -  2008-09-14 12:14:46
Meget lækre brød. Kræver lidt øvelse at folde dejen rigtigt.