Små nigellabrød

Små nigellabrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.smør
3 dl.vand
35 g.gær
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
2 tsk.Nigellafrø (jomfru i det grønne)
450 g.hvedemel
 
 Pensling:
 æg
2 spsk.Nigellafrø (jomfru i det grønne)
 
Opskrift:
Smelt smørret, tilsæt og rør gæren ud heri. Bland salt, sukker, nigellafrø og ca. 300 g. af melet i væsken. Ælt mere mel i efterhånden som dejen kan tage det, men kun så længe den stadig er smidig. Ælt dejen blank på bordet. Kom lidt olie i skålen, vend dejen rundt i olien. Lad det hæve lunt til dobbelt størrelse i et par timer.

Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord og rul den ud i et rektangel med kagerullen. Fold dejen på langs i tre lag. Rul ud igen i ca. 30x25 cm. og fold den igen i tre lag. Skær den lange dejstrimmel i 3-4 cm. brede stykker. Efterhæves 30 minutter på bageplade med bagepapir.

Pensles med æg og drysses med nigellafrø. Sæt brødene i midterrillen i en 200 grader forvarmet ovn og bag dem 20-25 minutter.

Afkøles på rist.





karakterer:
Opskriften er vist 7302 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-06 12:50:37
Gyldendals bageboog

  -   2008-09-14 12:14:46
Meget lækre brød. Kræver lidt øvelse at folde dejen rigtigt.