Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hurtigt rugbrød

Hurtigt rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Hurtigt rugbrød, billede 4 Hurtigt rugbrød, billede 1 Hurtigt rugbrød, billede 2 Hurtigt rugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Sigtemel
   


Opskrift:

Gæren smuldres i dejfadet. Hæld det lunkne vand over og rør gæren glat. Lun kærnemælken forsigtigt og tilsæt den sammen med rugmel, salt og det meste af sigtemelet. Ælt dejen godt og ælt mere sigtemel i lidt efter lidt. Dejen skal slippe fadet uden at være fast og bastant.

Lad dejen hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse ca 1½ time.

Ælt dejen let igennem på melet bord, form den og læg den i en smurt form. Efterhæv til næsten dobbelt størrelse ca. 1 time.

Prikkes med en gaffel, pensles med vand og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1½ time.

Afkøles på rist.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (44 stemmer)

Opskriften er vist 137760 gange,
og udskrevet 3883 gange.


Energi:
KJ total 11020 (2623 kcal)
KJ pr. Brød 11020 (2623 kcal)
Vægt ialt 1256 gram
Vægt pr. Brød 1256 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 877 KJ (208 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 44.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anika  -  2013-11-18 14:05:53
jeg syntes at den er rigtig god


johanne dlaby  -  2011-11-23 13:56:17
Det er nemt at lave og smager rigtig godt


we are  -  2011-04-10 13:51:04
superlækker men er ikke hurtig at lave giver 5


Hanna  -  2010-06-01 19:18:30
det ser lækkert ud. mmm


Ulrik  -  2009-10-27 00:20:36
Brødet ser bare sååå lækkert ud... thumbs up


Pernille  -  2009-09-15 08:23:00
Kan brødet fryses? Skal det have mere eller mindre tid hvis man kommer lidt hele kerner i? - Jeg vil prøve mig lidt frem.


Per  -  2009-07-04 15:45:32
Man kan jo godt tænke at dette rugbrød ikke er hurtigt, men hvis man sætter det op i mod at skulle starte en surdej op, hævning natten over og en bagetid på 4 timer så er det såmend hurtigt nok.


  -  2008-11-10 18:28:24
Rugbrødet smager skønt


Laura-Loo  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder da godt