magert hakket kalve- og svinekød500 g. magert hakket kalve- og svinekød
50
g.
hasselnøddekerner50 g. hasselnøddekerner
1
stilk
bladselleri1 stilk bladselleri
1
lille løg1 lille løg
2
spsk.
rasp2 spsk. rasp
1.5
dl.
mælk1.5 dl. mælk
1
æg1 æg
0.5
tsk.
stødt koriander0.5 tsk. stødt koriander
0.5-1
tsk.
salt0.5-1 tsk. salt
peber peber
2
dl.
bouillon2 dl. bouillon
100
g.
vindruer100 g. vindruer
1
dl.
fløde 13 %1 dl. fløde 13 %
1
tsk.
majsstivelse1 tsk. majsstivelse
2-3
spsk.
portvin2-3 spsk. portvin
Opskrift:
Hak nødder og bladselleri.
Pil og hak løget fint.
Rør kødet med nødder, bladselleri, løg, rasp, mælk, æg og koriander, salt og peber.
Lad farsen hvile koldt ca. 15 minutter, inden den formes til et brød.
Læg farsen i en lille bradepande eller ovnfast fad og hæld bouillon ved.
Sæt fadet i ovnen på midterrillen ca. ¾ time ved 175 grader, til fasen er gennemstegt.
Si skyen op i en gryde.
Efterbrun farsbrødet ca. 5 minutter ved 225 grader.
Sauce:
Halver druerne og tag stenene ud.
Varm skyen op og tilsæt druerne.
Rør fløde og majsstivelse sammen og hæld jævningen i gryden.
Kog saucen igennem i og smag til med portvin, salt og peber.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(6 stemmer)
Opskriften er vist 14378 gange, og udskrevet 331 gange.
Kommentarer
sanne - 2013-01-04 12:30:30 Prøvede den igår. Undlod vindruer og koriander. Det smagte heeeelt fantastisk!!!! Fik en simpel salat og kogte kartofler til. Selv mine drenge på 5 og 7 (som ellers er meget kræsne) var vilde med kødet! :)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider