Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farsbrød med porre

Farsbrød med porre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Farsbrød med porre, billede 4 Farsbrød med porre, billede 1 Farsbrød med porre, billede 2 Farsbrød med porre, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
2 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
lidt Muskat, friskrevet
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Kogevand
0.25 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Del porrene i to og kog dem i letsaltet vand ca. 4-5 min. Tag dem og lad dem dryppe af.

Farsen røres med salt, peber og en anelse vand og formes omkring porrerne som et aflangt farsbrød.

Bages i ovnen ved 180 grader i 35 minutter til saften som pibler ud er klar og blank.

Imens koges kartoflerne møre.

Smør og mel bages sammen til en smørbolle og tilsættes porrevand under omrøring. Fløden tilsættes og saucen koges til rette konsistens. Smages til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (25 stemmer)

Opskriften er vist 37515 gange,
og udskrevet 853 gange.


Energi:
KJ total 6052 (1440 kcal)
KJ pr. Pers. 3026 (720 kcal)
Vægt ialt 1193 gram
Vægt pr. Pers. 596 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 507 KJ (120 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rasmus  -  2011-11-28 18:28:13
Nem at lave og ret taktnemmelig opskrift. Der er ikke så meget der kan gå galt. Jeg tillod mig at tilføje et æg, lidt mælk og lidt mel, for at gøre farsen lidt mere frikadelle-agtig.