Farsbrød med porre

Farsbrød med porre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Farsbrød med porre, billede 4 Farsbrød med porre, billede 1 Farsbrød med porre, billede 2 Farsbrød med porre, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
lidt Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Del porrerne i to og kog dem i letsaltet vand ca. 4-5 min. Tag dem og lad dem dryppe af.

Farsen røres med salt, peber og en anelse vand og formes omkring porrerne som et aflangt farsbrød.

Bages i ovnen ved 180 grader i 35 minutter til saften som pibler ud er klar og blank.

Imens koges kartoflerne møre.

Smør og mel bages sammen til en smørbolle og tilsættes porrevand under omrøring. Fløden tilsættes og saucen koges til rette konsistens. Smages til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 43600 gange,
og udskrevet 972 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5952 (1417 kcal)
KJ pr. Pers. 2976 (708 kcal)
Vægt ialt 1393 gram
Vægt pr. Pers. 696 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 427 KJ (101 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-28 18:28:13
Nem at lave og ret taktnemmelig opskrift. Der er ikke så meget der kan gå galt. Jeg tillod mig at tilføje et æg, lidt mælk og lidt mel, for at gøre farsen lidt mere frikadelle-agtig.