Del porrene i to og kog dem i letsaltet vand ca. 4-5 min. Tag dem og lad dem dryppe af.
Farsen røres med salt, peber og en anelse vand og formes omkring porrerne som et aflangt farsbrød.
Bages i ovnen ved 180 grader i 35 minutter til saften som pibler ud er klar og blank.
Imens koges kartoflerne møre.
Smør og mel bages sammen til en smørbolle og tilsættes porrevand under omrøring. Fløden tilsættes og saucen koges til rette konsistens. Smages til med salt og peber.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.1
(25 stemmer)
Opskriften er vist 39566 gange, og udskrevet 889 gange.
Energi:
KJ total 6052 (1440 kcal)
KJ pr. Pers. 3026 (720 kcal)
Vægt ialt 1193 gram
Vægt pr. Pers. 596 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 507 KJ (120 kcal) Protein 8.0 gram Fedt 6.0 gram Kulhydrat 9.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Rasmus - 2011-11-28 18:28:13 Nem at lave og ret taktnemmelig opskrift. Der er ikke så meget der kan gå galt.
Jeg tillod mig at tilføje et æg, lidt mælk og lidt mel, for at gøre farsen lidt mere frikadelle-agtig.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider