Potee a L’Alsacienne

Potee a L’Alsacienne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 lammebove
6 rensede grissetæer
6 gulerødder
3 porre
3 løg
3 fedhvidløg
3 porre
0.5 hvidkål
1 flaskehvidvin
 
 Bouquet garni:
3-4 kryddernelliker
0.5 tsk.hel koriander
3-4 enebær
0.5 tsk.hel sort peber
3 laurbærblade
2 timiankviste
 
1.5 kg.kartofler
4 spsk.hakket persille
200 g.hvedemel
25 gær
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Lammebovene udbenes og snøres. Grissetæer flækkes og deles i 4 dele, bed evt. slagteren om at gøre dette. Grøntsagerne skæres i passende, ikke for små stykker. Det hele marineres natten over i vinen sammen med bouqet garni bundet i en lille gazepose.

I en stor gryde koges det hele stille, til det er næsten mørt, evt. tilsat vand så det lige dækker. Kartoflerne skæres i 3 mm skiver, der koges næsten møre i fonden.

Tradionelt laves denne ret færdig i ovnen i en stor cocotte af ler med låg, men en stegegryde kan også gøre det. Kartoflerne lægges i bunden, med grøntsagerne på. Kødet lægges øverst og der drysses med salt og peber. Der hældes fond ved så det knabt dækker, og det hele drysses med persille.

Cocotten skal forsegles med denne brøddej: gæren opløses i 1½ dl. varmt vand og røres, æltes let sammen med melet og en anelse salt. Tryk dejen fast langs lågeets kant, så gryden eller cocotten er helt lukket af.

Sættes i ovnen ved 190 ggrader indtil dejen er godt brun, og server retten direkte fra gryde eller cocotte.

karakterer:
Opskriften er vist 12405 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-24 12:59:08
Retten kan også varieres, ved at du tager en udbenet lammekølle, bruner den godt, kommer den i Alsace Gryden, med urter og rodfrugter og krydderier,lad er blot fantasien være medbestemmende. Det er en herlig ret at bruge der er altid plads til ekstra gæstebud, når den står på menuen, Er der ikke lam nok i fryseren suplerer vi med lidt kalv eller en svinemørbrad. det eneste vi serverer til, er gode hjemmebagte brød, i alle former og typer, samt rød og hvidvine. Kom bare i gang derude i Danmark i jeres samtalekøkkener. Der vil dufte og syde- God fornøjese- Det var mest en kommentar, fordi at mange lader sig afskrææke fordi der er grisetæer i opskriften; men prøv selv at eksperimenter lidt. Der er forøvrigt en herlig fortælling bag Alsace Gryden.