Farsbrød med spinat og feta

Farsbrød med spinat og feta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Farsbrød med spinat og feta, billede 4 Farsbrød med spinat og feta, billede 1 Farsbrød med spinat og feta, billede 2 Farsbrød med spinat og feta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Spinat, frisk nippet for stilke
1 Salatløg 1 mellemstort salatløg vejer ca. 200 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Merian, tørret
   
100 gram Feta. 40+
   
Opskrift:
Skyl spinaten grundigt og fjern de groveste stilke. Pil og hak løget. Smelt smørret og lad løget svitse heri. Tilsæt spinaten og lad den dampe, til det netop falder sammen.

Bland kødet med rasp og rør æggene i et ad gangen. Rør mælk i. Krydr med salt, peber, knust hvidløg og merian.

Tryk spinaten fri for væde og bland den i farsen sammen med feta.

Kom farsen i en form (1½ l) beklædt med bagepapir. Bag farsbrødet i 1-1 ¼ time ved 200 grader C. alm. ovn i den nederste halvdel af ovnen.

Server med kartofler og persillesmør eller brød og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 65418 gange,
og udskrevet 1639 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7807 (1858 kcal)
KJ pr. Pers. 1951 (464 kcal)
Vægt ialt 1362 gram
Vægt pr. Pers. 340 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 573 KJ (136 kcal)
Protein 11.4 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 5.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-08 19:33:50
Tror at man med fordel kan tilføje farsen stenfri oliven

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilsæt champignons..smager rigtig godt! Mums...