Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farsbrød med grønsager

Farsbrød med grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Farsbrød med grønsager, billede 4 Farsbrød med grønsager, billede 1 Farsbrød med grønsager, billede 2 Farsbrød med grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 tsk. Timian, tørret
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
150 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
100 gram Grønne bønner, friske
   
140 gram Majs. kerner. konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
   
2 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   


Opskrift:

Havregrynene udblødes i mælken. Skinkekødet, fintrevet løg, timian, salt og peber tilsættes, og farsen røres sammen.

Persilleroden skrælles og rives groft. Bønnerne skæres i små stykker på ca. 1 cm. Persillerod og bønner koges i letsaltet vand i 3-5 min. Afdryppes og afkøles.

De kogte grønsager og majskernerne røres i farsen. Farsen lægges i et smurt ildfast fad og formes til et brød.

Tomatpuréen smøres over farsbrødet. Farsbrødet bages i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille.

Servering:
Farsbrødet serveres med hasselbackkartofler og evt. salat eller coleslaw.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (112 stemmer)

Opskriften er vist 226097 gange,
og udskrevet 8074 gange.


Energi:
KJ total 5065 (1206 kcal)
KJ pr. Pers. 1266 (301 kcal)
Vægt ialt 1154 gram
Vægt pr. Pers. 288 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 438 KJ (104 kcal)
Protein 11.0 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

John  -  2018-04-04 17:59:37
Flødekartofler passer også godt til. :-)


Edith  -  2014-01-18 11:26:11
Lækkert farsbrød! Persilleroden giver en dejlig smag. Smager ikke mindre godt dagen efter.


RMC  -  2012-03-28 19:03:51
Rigtig rigtig lækkert unger er ikke meget for grøntsager men på den her måde så spiser de bare op. så tak her fra


hello  -  2011-12-10 15:58:20
super lækkert den smager bare super pragtfuld<3


Missrefsgaard  -  2011-10-20 19:14:35
Ganske udemærket ret, men vil nok tilføje flere krydderier næste gang så den smager af lidt mere, brugter ærter i stedet for majs og kom hvidløg og chili i. tænker paprika måske ville være godt næste gang :D


marianne  -  2010-01-22 12:51:31
prøv med kyllingefars istedet for svinekød, det er rigtig lækkert


Aneik  -  2009-02-22 13:41:50
Smager rigtigt godt og er meget nemt at lave. Kan varmt anbefales også som gæstemad.


  -  2007-11-19 10:37:49
ok


jeg  -  2007-10-03 14:54:58
udskift majs med ærter, lækkert netop med persillerod, som bruges alt for lidt


  -  2007-04-02 18:41:31
det smager godt


Matte  -  2007-03-16 13:44:51
Smager godt...ikke så specielt i smagen...men smager godt. Persilleroden kan undlades


mig  -  2007-03-05 14:25:15
brug hvad du har af grønsager, og prøv at tilsætte lidt hvidløgs-pulver.


Josefine  -  0000-00-00 00:00:00
Guf! Det lyder bare rigtig lækkert! 10' er herfra:-)


Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Super farsbrød! Persilleroden kan med succes udskiftes med pastinak


sanne  -  0000-00-00 00:00:00
den er meget god og let at lave