Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farsbrød med bacon og frugt

Farsbrød med bacon og frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Farsbrød med bacon og frugt, billede 4 Farsbrød med bacon og frugt, billede 1 Farsbrød med bacon og frugt, billede 2 Farsbrød med bacon og frugt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Rosmarin, tørret
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Kartofler:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Bacon og frugt:
75 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
650 gram Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
250 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Bagetid:
Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200 grader C. alm. ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.

Farsbrød:
Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.

Kartofler:
Kartoflerne skæres i kvarter og skylles i koldt vand, tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade. Bag kartoflerne midt i ovnen. Drys med salt efter bagning.

Bacon og frugt:
Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer i tern (ca. 2 x 2 cm) med skræl, svesker i halve, fintrevet citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør i mindre stykker over frugterne.

Farsbrød:
Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter 1/2 time og bag retten færdig, ca. 50 min.

Ved serveringen:
Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt.

Tips:

Farsen kan bruges til frikadeller. Tilsæt 1/2 tsk. groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6 min. på hver side (12 min. i alt).







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (92 stemmer)

Opskriften er vist 388413 gange,
og udskrevet 3271 gange.


Energi:
KJ total 12528 (2982 kcal)
KJ pr. Pers. 3132 (745 kcal)
Vægt ialt 2571 gram
Vægt pr. Pers. 642 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 487 KJ (116 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 17.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-12-14 15:02:34
Drop nu den frugt i varme retter! Citronskal, pærer og svesker?? Det sku gøres kriminelt.


  -  2016-03-16 16:23:11
Kan ikke se hvor længe frugten m. Bacon skal have i ovnen


Tine  -  2013-10-24 21:02:45
Mmm, smagte rigtig dejlig. Brugte dog hakket svin\kalv i stedet for ren svin. Rigtig fin opskrift, tak