lidt rasp - behøves ikke evt. lidt rasp - behøves ikke
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Løgene pilles og skæres i skiver (ikke nødvendigvis i ringe). Der lægges et lag kartofler i et ildfast fad. Læg et lag løg ovenpå, og drys godt med salt og peber over. Gentag dette til fadet næsten er fyldt (der skal være minimum 1 cm. til kanten) hæld mornay saucen over og tilsæt mælken (hældes i, i siden). Til sidst kan man drysse lidt rasp over, men det er ikke et must.
Butterdejen rulles ud. Kalkunbrystet tørres af i køkkenrulle, og lægges på butterdejen. Smør et godt lag pikant smøreost over brystet. Drys med salt og peber, og pak kalkunbrystet ind i butterdejen. Læg denne i et ildfast fad.
Sæt begge ting i en forvarmet ovn (varmluft - 200 grader) i ca. 60 minutter, til kartoflerne er møre og kalkunen er færdig.
Tips:
For at spare tid, har jeg prøvet at benytte de skivesårede kartoffelskiver fra netto/fakta. Jeg synes ikke at det var en succes, men det er smag og behag.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(8 stemmer)
Opskriften er vist 16376 gange, og udskrevet 716 gange.
Kommentarer
pia - 2008-04-26 15:50:04 porre i kartoflerne er super
MW - 2007-10-19 09:24:27 Det smager rigtig godt. Det tager lidt tid, men er værd at vente på. Man kan eventuelt putte hvidløg i kartoflerne. Mums.
gti1800 - 2007-10-03 12:06:17 Var det ikke bedre med nogle kommentar om hvordan det smager
Maibrit - 0000-00-00 00:00:00 skal vi ikke kalde det en trykfejl
tulle og mulle - 0000-00-00 00:00:00 der er altså en tyrkfejl.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider